Fru Utpust

Det var særdeles behagelig å våkne i dag tidlig og starte dagen med å hente Børre opp i senga, kosemose under dyna med ham i en armkrok og Konemor i den andre, tilfeldigvis finne ut at buksa jeg fikk i sommer og som har ligget gjemt fordi den var for trang, plutselig passet, tusle til bussen hånd i hånd mens fullmånen holdt på å legge seg, frostkrystallene skinte og gresset knitra. Å sitte tett inntil hverandre i bussetet og skrive lister over alt som skal handles inn og gjøres nå som desember ENDELIG snart er her, hutre seg fra busstoppen, smile til en julepyntet gate og få en god kopp kaffe på et stille kontor mens verden våkner utenfor. Alt dette er balsam for sjela.

Da gjør det ikke noe om jeg har løpt som ei tullete høne i det siste og nesten glemt å puste, sletta Instagram igjen (og denne gang for alltid), ikke hatt tid til å blogge, lese, strikke, rydde, leke. Ikke hatt tid til å være til stede, selv om legemet mitt har vært i rommet.

Jeg har lengtet etter at november skulle bli ferdig. Kalde, lange, sure, våte, kjedelige november. Nå er det bare i dag igjen og så er det yndlingsmåneden. Julekortene er ferdig trykket og ligger og venter på at jeg skal skrive noe koselig til familie og venner, de fleste julegavene er i boks, julepynten er tatt ned fra et musefritt loft og alt står på hodet hjemme fordi jeg har begynt på tjue prosjekter samtidig.

I morgen er det jentenes julebord i Askelien, pinnekjøttet er hentet hos Håker Gårdsmat i hjembygda Oppdal, akevitten er kjøpt inn, den hvite duken lagt på bordet og jeg gleder meg skikkelig til en god kveld med gode jenter. At jeg før den tid må rydde opp i de 20 prosjektene mine, stryke duken, vaske huset, tørke støv,pynte helt ferdig, handle inn og alt annet som dukker opp på veien, gidder jeg neimen ikke bry meg om.

Jeg puster. Det er fredag. Det er helg. Det er SISTE dag i november. Jeg er glad.
DET er det viktigste.

God helg! 🙂

4 kommentarer om “Fru Utpust

 1. Signerer Camilla over her; det er jo så helig å ha deg på INstagram – du tilfører feeden min sååå mye verdi og glede!

  Men det er lov å ta egne valg, naturligvis (det er jeg særedels opptatt av om dagen, hehe), så om du vil, så får du lov 🙂 Når det er sagt; HERLIG blogginnlegg! DU er min vitaminsprøyte! Du er mitt kosttilskudd! Du gjør meg fokusert på de riktige tingene! Keep up the good work og ha en magidunderfull desembermåned!

  Liker

 2. TUSEN TUSEN TUSEN takk for denne kommentaren, den varmet langt inn i hjerterota! <3

  Jeg savner instagram, men jeg trenger å ha fokus på andre ting. Jeg er vel et sånt enten-eller-menneske, det er vanskelig med den gyldne middelvei – jeg får prøve å spre litt glede på bloggen og FB istedet! 🙂

  Stoooor nuss og klem til deg – og jeg trenger vel ikke si at du skal nyte desember, for det VET jeg at du gjør.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s