Fru Søndagsbliss

Uka forsvant i jobb, hjemmekontor, tilvenning for Børre og bussturer til og fra Oslo. En tur til Drammen og forevigelse av to glade koner i et kunstverk, fikk vi derimot tid til. 

Drammen har jo som de fleste har fått med seg, gjennomgått en ganske stor forandring, og det er ikke mye igjen av den byen man bare lukket øynene for og susa forbi. Langs elva ligger det kunstverk og kafeer side om side – tror nesten jeg må tilbake en dag sola skinner, for å ta flere bilder og for å virkelig se meg omkring.  

Denne fine svenske designmusa fikk jeg av min gode venninne Marta. Hun har selvsagt fått med seg musemysteriet, og som plaster på såret for 10 forsvunne musefeller (eller som premie for god innsats?) fikk jeg ei rosa mus som har fått plass i stua. Jeg har selvsagt gått til innkjøp av nye feller, men det virker som om de har tatt hintet for i år, det er dårlig fangst om dagen. At Børre i tillegg har vist seg å være en durabelig musebortskremmer, gjør ikke tilværelsen deres lettere. Jeg er sikker på at om jeg hadde sluppet han løs på loftet, hadde de aldri turt vise seg der igjen. 

På fredag kveld samlet Søstrene seg igjen, og krabbe sto på menyen. Krabbe er noe av det beste jeg vet – i alle fall klørne, det kunne jeg spist til jeg sprakk. Sammen med godt i glasset og fine damer smakte det i alle fall helt fortreffelig. 
At kvelden inneholdt skypeskravling med en av søstrene som har utvandret til Qatar og at vi hadde uhøytidelig Trønder- vs. Møremesterskap i den kjente sporten rævkrok (Sagt på trøndersk . mulig andre sier revkrok, men det blir for pent for meg altså.) gjorde jo ikke kvelden mindre vellykket. Snart er det julebord med de samme jentene og jeg gleder meg til å ta revansj! Å bli slått i rævkrok av en møring som tjuvstarter, vil jeg nemlig ikke ha på meg. 

Søndag i Askelien, fyr i peisen, stearinlys og hjemmepoppa popcorn. Konemor lager noe velduftende på kjøkkenet, jeg jobber litt og Børre snorker godt etter en lang tur der han ble både våt og kald i regnværet. 
Gleda i livet er da tydeligvis å bli dusja, frottert og å kunne mose seg ned i ullteppet i sofaen. Han borrer nesa langt ned i pleddet og sukker av velvære. Nå har han bodd hos oss ei uke og jeg tror nok at vi trygt kan si at prøveperioden på en måned, ble unnagjort på ei uke. 
Han hører til her.
God søndagskveld der ute i verden! 

6 kommentarer om “Fru Søndagsbliss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s