Fru Musemysterium

De fleste har vel fått med seg at vi har mus på loftet. Hver høst flytter de inn, og jeg ligger på lur og skyter dem med luftpistol og så knyter jeg dem sammen i halene og tar med ned og viser til Konemor. Hun blir selvfølgelig veldig stolt av meg, klapper meg på hodet og gir meg ros, og så får jeg en deilig middag og et stort krus med øl som premie. 
Selvsagt tuller jeg. Ikke skyter jeg mus med pistol og ikke knyter jeg halene deres – men fanger dem, DET gjør jeg. De går i fellene og jeg rydder dem bort.  
Det som nå har skjedd, er derimot et mysterium så stort at jeg ikke greier slå meg til ro med at det er noe helt naturlig som har skjedd. Her om dagen gikk jeg opp stigen, åpnet luka og ventet å se ti fulle feller. (Det var noen dager siden sist jeg var der oppe.) Hvilket syn er det som venter meg? I alle fall ikke dansende nakenmus som ser forskrekket på meg, kommer med et «Iiiiiik», dekker seg til med en glavadott og løper og gjemmer seg. (Ok, jeg har litt livlig fantasi, men det hadde vært utrolig moro!) Neida, det som venter meg er….. INGENTING! Ingen mus, ingen feller. INGEN feller! De ti fellene jeg vet med nøyaktig presisjon hvor står, ER ikke der lenger! 
Jeg aner virkelig ikke hva som har skjedd. Jeg har tenkt og tenkt og tror jeg blir gal av det. Det har skjedd noen ganger at musa har fått halen i fella og dermed dratt den med seg under plankene eller isolasjonen (og ja, det er forferdelig og det er trist, men sånn er livet for en mus i Askelien)  men at TI relativt store feller forsvinner på en gang og jeg IKKE finner dem ved å løfte på ting?? Forstå det den som kan. Jeg er nesten på nippet til å tro at noen dyreaktivister har vært der oppe og fjerna dem. 

Den siste fangsten jeg fikk før alt forsvant, var denne hengemusa. 
Har DU en god forklaring på hva som har skjedd? 

8 kommentarer om “Fru Musemysterium

 1. Jeg hater mus og musefeller og dertil hørende ubehageligheter. En gang spiste de en hel eske med julepynt, jeg håper de fikk skikkelig vondt i maven. Det var da vi flyttet og hadde mellomlagring i opphavets garasje.

  Ellers falt jeg helt av da jeg leste «..og jeg ligger på lur og skyter dem med luftpistol og så knyter jeg dem sammen i halene og tar med ned og viser til Konemor. Hun blir selvfølgelig veldig stolt av meg, klapper meg på hodet og gir meg ros, og så får jeg en deilig middag og et stort krus med øl som premie.»
  Det har dukket opp noen nydelige bilder i hodet mitt, nå, altså!

  Liker

 2. Det er IKKE rotter, da hadde vi sett spor etter dem både her og der. Og jeg tror ikke de kommer seg inn. Det er tettet med musenetting rundt hele huset, men musene trenger jo bare 4-5 millimeter for å få klemt seg inn.

  Hadde vært greit om det var en røyskatt. Jeg begynner å tro at det er spøkelser..

  Liker

 3. Kanskje Askepott har reddet hjelperne sine?

  Niåringen leste over skulderen min og utbrøt spontant til bil det i forrige innlegg: -Åååååå, den var søt! Mamma, du må trykke «liker». 🙂

  Går litt i ball med alle disse sosiale mediene, he he.

  Liker

 4. Aner ikke hva som kan ha skjedd…men hvorfor kjøper du deg ikke en museskremmer og setter i stikkontakten? De gir i fra seg enk høyfrekvent lyd som holder smågnagere borte…..vi har en her hjemme og en på hytta. De finnes i forskjellige utgaver, ut i fra størrelse på huset…og hunder hører det IKKE.
  Vi har kjøpt våre på Mekk….lykke til:)
  Arti å finne deg her også….aldri vært på bloggen din før.
  Klem framGurihm (instagram)

  Liker

 5. Uff, kjedelig med mus i hus…og jeg føler også medlidenhet med de små musene jeg da! Merkelig med fellene som er forsvunnet, men det var interessant å lese kommentaren ovenfor her. Visste ikke at det fantes museskremmere, høres supersmart ut! Lykke til med mus og mysteriet! =)

  Liker

 6. Hei, så trivelig å se deg! 🙂

  Jeg har ikke strøm på loftet – det er et råloft. Men ellers var ideen god og jeg kan evt prøve med en skjøteledning… dette må jeg tenke på.

  klem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s