Fru Oktobersøndag

Ei nydelig helg er over. Søndagstur ut til enden av veien vår, vakre Konglungen i høstfarger og stille sjø.    

Lillesøster på epleslang. Jeg leste i et innlegg i Aftenposten om noen barn som hadde banket på for å spørre om å få plukke eplene i hagen hos noen, og nesten blitt kjeppjaget av eierne for sin frekkhet. Jeg blir helt matt av sånn oppførsel – av voksne mennesker? Er det bedre at eplene bare henger der og råtner? Er det virkelig SÅ plagsomt med noen barn i hagen som faktisk vil gjøre en innsats? Det er helt utrolig. Jeg skrev et innlegg om frukt her i september, der jeg var så sikker på at hvis noen ringte på hos ukjente for å spørre om å få plukke epler, så ville de få plukke så mye de ville. SÅ feil kunne jeg altså ta. Utrolig hvordan mennesker kan oppføre seg. De bør skamme seg – og få hele hagen invadert av mark og utøy som ødelegger alt til evig tid.

Fine Spiradammen. Eller Spiredammen. Jeg er litt usikker på hva den egentlig heter? På skiltet ved avkjørselen fra Slemmestadveien står det Spirebukta. Googler du, får du flest treff på Spirabukta. Og i tillegg sier folk at de skal til Spira. Ikke rart en innflytter blir forvirra? Uansett skrivemåte – flott er det der!

Vår vakre firbente venninne har vært på besøk i helga. Lange turer i skogen, kos og klem og den rareste STORE hunden som tror hun er lita og prøver å legge seg til rette i fanget mitt. Alle beina henger utenfor både meg og stolen, men sover – DET gjør hun. 
Det gjør ikke noe at det er høst så lenge den er som den er nå. Ti varmegrader og langt i fra stillongsvær. Det har regnet uante mengder denne uka, men jeg synes til og med at DET er hyggelig jeg. Det er jo sånn det ER, og jeg får ikke gjort noe med det likevel. 
Den siste rosa er plukket inn fra hagen og spurver, meiser, hakkespetter og ekorn har daglig fest i fuglemateren fra Hødnebø. (Om ikke JEG har råd til et hødnebøhome, kan fuglene i det minste ha det!) Jeg fikk høre her en dag at jeg holder på å bli gammel, som synes det er trivelig å sitte og se på fuglene i hagen. Det får så være. Da er det i alle fall hyggelig å bli gammel! I dag hadde vi besøk av en fugl jeg aldri har sett tidligere. Den var på størrelse med Flaggspetten, men hadde hvite halefjær og noe rødt og gult på toppen og på ryggen. Tror jeg. Den var så kjapp at jeg nesten trodde jeg hadde drømt det hele. Har sjekket i fugleboka (selvsagt har jeg det!) og jeg mener det KAN være en Stillits (for den har jeg aldri hørt om før), mens Konemor mener det må være en Bokfink. Noen som har superpeil på fugler og som skjønner hvilken jeg snakker om? Den var i alle fall veldig fin og morsom å få på besøk. 
Nu vel. Nok fugleprat. Du kan jo også begynne å tro at jeg har blitt gammel. 
Ha en god søndagskveld der ute, og nyt de siste timene av helga!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s