Fru Høststemning

Å nyte utsikten fra bussen på vei inn til Oslo den siste fredagen i september.

Å se Leangbukta i strålende høstsol.

Å oppleve soloppgang over Konglungen.

Å se kornåkrene på Vettre bli gule og kortklipte.
Høsten er en fantastisk vakker årstid. Alle dager er forskjellig og har sin sjarm, selv om det regner, stormer og er kaldt. Det er kanskje derfor jeg liker denne tiden så godt – jeg vet jo at det ikke varer for alltid. Det er bare et kjapt glimt mellom sommer og vinter. Fargene, luktene, lydene. Det er bare å ta dem til seg og gjemme til en dårlig dag. 
Alt som skal forberedes før snøen kommer: Pakke inn terrassemøbler og grill, klippe ned blomster, slå plenen, fjerne blader fra takrenner, mus på loftet og løv i hagen. Skifte ut garderoben med ullgensere og tjukke jakker, rydde bort småsko og ta frem støvletter, finne frem alle de gode skjerfene og luene, legge bort pastellfargene og ta frem de mørke fargene istedet. 
Til og med håret har fått en makeover, selv om det ikke skulle bli så drastisk som det ble. Det er for så vidt greit å ha kort hår når man holder på med hjemmefrisørsalong, det er bare å kaste seg rundt og prøve på nytt, og blir det helt forjævlig er det alltid et skjerf man kan tulle rundt for å skjule det verste. Eller bare klippe det litt til. Det lange, blonde håret jeg drømmer om, kan jeg altså se langt etter foreløpig. 
Lune kvelder rundt middagsbordet, med gode venner, årets lam, deilig vin, fyr i peisen og skravling til langt på natt. Turer i skogen, på fjellet og ved sjøen. Nydelige farger og frisk luft i lungene.
 
 Å åpne soveromsvinduet på fullt sånn at høstlufta sniker seg opp i senga mens man drikker varm te.
Vi er heldige som har årstidene. Jeg ville aldri vært dem for uten. 
Har du hatt en fin helg? 

4 kommentarer om “Fru Høststemning

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s