Fru Fruktforkjemper

Du store min, i går kveld så jeg tilfeldigvis at jeg hadde rundet 100 000 klikk på bloggen! Tenk så fantastisk at hundre tusen har klikket på linken til Fru Perez Personlig og lest, sett, grått, ledd, himlet med øynene, blitt kvalm, glad, sur, sinna, irritert, trist – i det hele tatt, TENK så mange følelser de 100 000 klikkene har gitt ANDRE! 
Jeg vet at det ikke er hundre tusen unike mennesker altså, men så læll – som vi sier i Barteland. (Eller var det på Møre?) Jeg synes det er helt fantastisk at så mange gidder lese det jeg skriver. TAKK skal dere ha, alle og en hver! 

Det jeg egentlig har gått og tenkt på i hele dag at jeg skal skrive litt om, er frukt. FRUKT ja. Ikke som i Monty Python`s Flying Circus der de lærer å forsvare seg mot angrep fra for eksempel pasjonsfrukt, men frukt som i all frukten som henger på trærne i hagene – og som bare henger der.
Jeg har sikkert nevnt det før, hvis ikke er det ren og skjær forglemmelse – men jeg synes faktisk det er HELT bak mål at så mange trær står fulle av frukt som bare råtner. Jeg blir rett og slett LEI MEG av å se det. Er det ikke hyl og skrik om at barna bør få fem om dagen og frukt og grønt på skolen? Hallo? Hadde det vært en idè å tatt en times ekskursjon i ett eller annet nabolag og plukket epler til magene bulet og ungene fikk mageknip? Ikke bare får de frisk luft og litt mosjon, de får også herlige norske epler, pærer, plommer, moreller – og rips, solbær og alt mulig annet som bare henger der! 
Eller er ikke REN, Norsk frukt uten sprøytemidler noe vi har så veldig lyst på i detta landet? Har vi blitt så bedagelige, rike og late at vi i stedet for å plukke av overfloden, heller går i butikken og kjøper importert frukt som er tilsatt gudvethva av kjemiske stoffer for at de skal holde seg i evigheter? 
Jeg lot en gang på 90-tallet et grønt eple stå på pulten min i to måneder, bare for å sjekke om det skjedde noe med det. Det skjedde faktisk ingen ting. Det var like skinnende og blankt og grønt og deilig som den dagen jeg kjøpte det. Da jeg delte det i to var det også helt perfekt på innsiden. Ikke en brun flekk, ikke en rynke, ikke en liten mark engang. Det var da jeg skjønte hvor mye dritt som tilsettes det vi tror er sunt for kroppen vår. Jeg er snart overbevist om at vi alle må begraves som spesialavfall en gang i tiden, på grunn av alle tilsetningstoffene vi frivillig dytter inn i munnen. ( I tillegg har vi silikon og botox og ting  i den gata, men det er en annen diskusjon.) 
I en hverdag med stadig mer allergi, astma og livsstilssykdommer – hvorfor i all verden benytter vi oss ikke av det som bare henger der, rett foran nesa vår og som er sunt og godt? Jeg er sikker på at hvis jeg tilfeldig hadde banket på hos noen og spurt om å få plukke epler og plommer, hadde de sagt JA med glede! Jeg er sikker på hele skoleklassen min (om jeg gikk i en) hadde fått lov til å fylle lommene. Hadde vi ikke fått, hadde vi gått til neste hus. NOEN snille mennesker finnes det der ute. NOEN er interessert i  at ting kommer til nytte for andre – som kanskje ikke har så mye? 
Nå har det seg slik at jeg har blitt allergisk mot alt som er godt av frukt og grønt (fordi jeg har dytta i meg tilsetningsstoffer?) så jeg kan ikke spise en bit av et eple en gang, men alle dere andre – dere som KAN: GJØR DET! Plukk frukt og bær, lag eplekaker eller fruktsalater, smoothier og kaker – alt dette flotte som jeg ser bilder av på Instagram og Facebook og i blogger hver dag! SPIS til det tyter ut av ørene – og fortell meg om det! Dere som KAN, fortell meg at dere har plukket selv, latt ungene plukke selv (joda, de kan klatre i trær uten knebeskyttere og hjelm) og gitt bort i kassevis til skolene! DA hadde jeg blitt glad da. 
Og ja, jeg kan gjøre det jeg også! Jeg kan gå til naboen, fylle lommene og ta med på jobb slik at de andre får nyte godsakene – men jeg blir litt sur når jeg ikke kan kose meg med det selv. Jeg får svelge den kamelen for sakens skyld, det er greit det.  
«Gratis er godt» het det en gang i tiden. 
Det er kanskje ikke så kult lenger det? 
God kveld der ute – og takk for besøket! :=)

4 kommentarer om “Fru Fruktforkjemper

 1. Jeg har allerede laget de første flaskene med eplemost, og flere skal det bli. Jeg fryser bort eplebåter som kan brukes til epledessert eller eplekake (frosne eplebåter holder seg lengre i fryseren enn en ferdig eplekake), eplemos og eplesyltetøy.Det jeg hadde laget før i sommer forsvant i flommen.

  Liker

 2. Et vanlig eple er ikke godt nok for dagens barn. De gidder ikke gå på slang en gang. Nei, skal man spise eple, skal de skjæres i små figurer og rulles i sukker og kanel.
  Ellers er stjernefrukt akseptert i norske barnematpakker, sammen med agurkkrøller og tomater dandert som en disneyfigur.
  Jeg blir heølt gæern av alle tips for å få barn til å spise frukt og grønt.
  Min kid spiser ikke matpakken sin om han får mer enn tre druer til dessert, for det er nok til å distrahere.

  Knakende godt innlegg!

  Liker

 3. Her i Spania er det enklere å spise frukt merker jeg. Ikke fordi det er så mye mer enklere å få tak i enn i Norge, men den frukten på butikken i Norge smaker dritt rett og slett. Spiste jeg druer kjøpt i Norge, fikk jeg metallsmak i munnen og hele kroppen føltes elendig. Sunt liksom?

  Takk for tankevekkende innlegg 🙂

  Liker

 4. Jeg ble en smule engasjert av innlegget ditt og i dag har jeg og lillemor plukket 2 bøtter med plommer som skal være med i barnehagen i mårra:)
  Så, takk, takk for god påvirkning!!!!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s