Fru Musejeger

Joda, det er definitivt høst. Like sikkert som at bladene på trærne til naboeiendommen fyller plena og takrennene våre, like sikkert som at bonden slår kornet og musene løper for livet fra åkeren – like sikkert er det at deres inntogsmarsj høres på loftet. Nå som jeg er alene, er det ikke spesielt moro å skvettevåkne midt på natta av lyden av ei felle som smekker igjen, eller lyden av STORE museføtter som TRAMPER over gulvet på loftet, men jeg vet jo hvem det er. Og de gjør faktisk det: TRAMPER. Skikkelig hard, det høres ut som en bøffelflokk som løper over hodet mitt. Hvordan disse små krypene kan lage så mye lyd, er et under, men i natt var de skikkelig ivrige der oppe. 
Da jeg kom hjem fra jobb, satte jeg opp stigen og da jeg åpnet luka oppe i mønet og titta inn, måtte jeg faktisk MÅPE.Det lå strødd der oppe! Og jeg som trodde at spesialsalami i fellene ikke ville funke, SÅ feil kunne jeg ta. Av ti feller var sju opptatt. Det var kanskje ikke så rart at jeg våknet i natt? 
Det er muligens ikke så veldig bra reklame for mitt eget hus å legge ut et slikt bilde, men jeg kan forsikre eventuelle sarte sjeler at de IKKE er inne huset. De holder seg på loftet, de herjer i glavaen og lager veier og sovesaler, men de har faktisk ikke (bank i bordet) gått løs på noe av det vi har der oppe. Nå skal det sies at vi har alle klær i tette bokser, men gamle greier som vi egentlig burde kaste og som de gjerne kunne gnagd litt på for å gi meg en ekstra grunn til å kaste det, det holder de seg unna. De spiser litt papp og plastikk, men for all del – værsågod. 
Som en landsens jente er jeg vant til mus og andre uønskede husdyr, og jeg synes ikke at det er spesielt ekkelt eller skummelt å plukke dem ut av fellene – men den haugen jeg samlet i dag? Nuvel. Til og med en gammel budeie fikk hakeslepp. Og i takt med mitt stadig mykere indre, synes jeg selvsagt litt synd på dem. Stakkars små, de er jo bare på jakt etter et sted å sove for vinteren? 
For et par år siden lå jeg på ryggen og festet musenetting rundt hele huset, men det er tydeligvis et bittelite hull et sted, og det har de jaggu meg greid å finne. Det som er bra da, er at fellene funker! Et par dager med denne fangsten og blir stille i vinter. 
Få oss en katt? Njaaa… jeg har ikke helt trua på at den vil gjøre så mye nytte oppe på loftet, jeg kan jo  ikke la luken der oppe stå åpen sånn at alle mulige skapninger kan få fri tilgang, og jeg tviler på at katta går opp stigen. Men det er mulig jeg tar feil? Noen erfaringer der ute?

Jeg kan jo forresten ikke få meg katt bare for å bli kvitt musa heller. Jeg må jo ha lyst på en, og den må jo bo her… jeg vet ikke helt om jeg er klar for noe ansvar akkurat nå.

Dessuten er jeg lesbisk. Det er helt imot min livsfilosofi å ikke være glad i mus.
God torsdag! 🙂

8 kommentarer om “Fru Musejeger

  1. Jeg bodde for mange år siden en periode på landet. På en gård med jorder rundt på alle kanter. På ei(!) natt gikk totalt 21 mus i fella (fellene…) Og disse musekrekene holdt seg definitivt ikke i vegger og på loft! Nå er jeg i utgangspunktet ikke redd for mus, men smell og klapring fra musefeller er ekkelt!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s