Gone Green!


Jeg vet ikke om det er 40-årskrisa som likevel har tatt meg, eller om det bare er jeg som henger med på trendene uten å være klar over det (mulig en sammenheng?).  Jeg er jo som oftest helt omvendt av alt som er IN – og så, når moten eller greia har dabbet av, DA er det min tur. Litt barnslig begrunnet: Jeg har ikke lyst til å være en av sauene i flokk. Nå tyder ting på at jeg har blitt en sau likevel. Eller – rettere sagt har jeg vært en sau LENGE. Jeg blir rett og slett påvirket av ting rundt meg uten at jeg er klar over det!
I sommer begynte jeg plutselig å strikke, og når jeg ser meg litt rundt er jeg jo midt i en strikkesteam – som kulminerer i at sjølveste Dorthe Skappel lanserer egenproduserte strikkekit for det som nå på folkemunne kalles Skappelgenseren. Selvsagt er det en slik genser jeg gjerne ville strikket, det er jo lignende som henger i alle butikker, og jeg begynte på en – som viste seg å bli alt for liten (fordi jeg ikke vil bruke mønster og høre på råd men do it my way) så det ble en lang alpakkahals til vinterkulda i stedet.
I går begynte jeg på noe nytt og rosa og ut av fri fantasi. FIRE ganger måtte jeg rekke opp, og til slutt, da jeg lå I SENGA og stikket, og rundpinnen fortsatt var for liten til at jeg fikk strikket to rette og to vrange uten å strekke hele garnet ut bristepunktet, ga jeg faen, slengte nøstet på gulvet (etter at Pelle hadde ligget på det og etterlatt lange svarte hår, selvsagt), snudde godsia til og la meg til å sove. I dag skal jeg ut på strikkepinnejakt, ikke pokker om jeg gir meg – jeg SKAL ha den rosa lua AKKURAT som jeg vil ha den.
En annen ting som gradvis har sneket seg inn i hverdagen min, er det med å tenke økologisk, kortreist (kortvokst?) og sunt. Jeg har alltid vært opptatt av dette, men ikke vært like flink til å praktisere det jeg har lest så mye om. Nå derimot, nå starter jeg dagen med Spirulina, hvetegress, Udos Choice, Lecitin og en stor smoothie – laget i den nyyydelige lyserosa KitchenAid-blenderen vår. Hallo!? Hva gir du meg? 

I tillegg har jeg helt kuttet ut å spise brød (det gjærer i magen, det er jeg overbevist om!), jeg prøver å holde meg unna pasta (vi prøvde fullkornspasta her om dagen, men fy fader det var GRUSOMT!) hvit ris (vi prøvde fullkorsris, men samme opplevelsen der som med den grove pastaen, den er som LIM!) Melkeprodukter har jeg aldri vært glad i, og melk i seg selv mener jeg er oppskrytt og beregnet for kalver, så den er helt grei å kutte ut fra kostholdet. Jeg har ikke rørt godteri på flere uker (jeg kjøpte en sjokolade til lørdagsgodt forrige helg, men har enda ikke spist den) og jeg er generelt mye mer bevisst på hva jeg dytter i munnen. Resultatet av dette?  Jeg har energi fra en annen planet OG jeg har gått ned noen kilo. Hørte jeg applaus? 
Førtiårskrise eller ei. Det gjør så INNMARI godt for kroppen min! Og jeg har tenkt å slå aldersrekorden til oldemor som ble 107 år – derfor må jeg begynne å tenke over hva som kommer inn i munnen. Det gjenstår forresten EN ting for at jeg skal kalle dette en krise, og det er at jeg melder meg inn på et treningssenter. Jeg har en forferdelig allergi mot slik organisert innendørstrening, og jeg tror aldri jeg kommer til å bli medlem noe sted – uansett fri innmelding, gratis månedsavgift og David Beckham som trener (vel.. der kan det hende jeg sprakk.) Nå har jeg sagt ALDRI til flere ting i mitt liv, og jeg har måtte svelge det aldri`et med særdeles stor kamelpukkel, men her går grensen. ALDRI.
Grønn og sunn, det er helt i orden. Strikkepinner er også helt ok. Men treningssenter? No way. Jeg har joggesko og skogen som nabo når behovet for fysiske utskeielser melder seg.
Gjør du plutselig ting du har sagt du aldri skal gjøre, sånn helt uten at du er klar over det? 
Er du litt rar også? 

4 kommentarer om “Gone Green!

 1. Jepp, kjenner meg veldig igjen her. Da jeg var gravid uttalte jeg med avsky i blikket at jeg ALDRI skulle holde på med sånne tøybleiegreier. Sånt GRISERI! Da snuppa kom skytende ut, tok det ikke lange tida før ho utelukkende brukte tøybleier på den dyrebare rumpa si. Jeg gikk fra skapgrønn (miljø er viktig sånn i teorien) til sånn slitsom hippiemammagrønn nærmest over natta. Nå for tida sylter jeg masse og lager saft sjøl, alt uten konserveringsmiddel, så vi har noen ordentlige ting å spise og drikke utover vinteren. Helst skal alt som syltes og saftes være sjølplukka eller økologisk, eller i det aller minste norskprodusert. Og helst skal all maten vi spiser være kortreist og laga fra bunnen av. Jeg tilbringer store deler av døgnet mitt på det lille kjøkkenet vårt med den ultrateite runde hyttevasken en eller annen satte inn, men som vi ikke har gidda å ta vekk og heller bare går rundt og irriterer oss over.

  Rar, nei! Vi er så fornuftige atte 😉

  Liker

 2. Åhooooi, du er jo en SUPERDAME! Som snytt ut av malen på en god, gammaldags HUSMOR! ;D Fantastisk, og kudos til deg Bøllemamma! Jeg blir sliten av bare å lese om alt du gjør, men jeg er veldig glad for at du gjør det! OG for at flere og flere av oss tenker grønt og kortreist og hjemmelaga. Jeg er overbevist om at mange sykdommer folk sliter med, kommer av det typiske NORSKE kostholdet med ALT for mye melk, brød og poteter. Det KAN ikke være sunt på¨lang sikt.

  Nyfrelst og gladkristen og klar for flere grønne dager – halleluja! 😉

  Liker

 3. APPLAUS!!! Førtiårskrise eller what ever, grattis med fornya energi.

  Jeg verken safter eller sylter eller sånt. Var en racer med strikkepinnene inntil 2006 da jeg ble helt slått ut av senebetennelse, kjedelige greier som vi ikke dveler mer ved for nå skulle du hylles. Hurra hurra.

  Og så en skvett alvor: Styrketrening! Utrolig kjedelige greier, men akk så nyttig for en 40 år gammel skrott. Det er ikke nok med kondistrening, styrke i tillegg er dynamitt! Og her kommer treningssenteret inn. For midtvinters er det ikke tilstrekklig med sånn hjemmetrening med strikker og sånt. Kan du se for deg meg i «bole-hjørnet» på senteret? Hi hi, ganske artig. Øker snittalderen betraktelig når jeg inntar det hjørnet og de singletbekledde.

  Og til slutt; tusen takk for vakre ord hos meg, jeg ble helt rørt. Smask.

  Liker

 4. Jeg kløyver ved, graver i hagen, maler, sjauer og banker plank, det får være MIN styrketrening! Året rundt!
  Jeg NEKTER å bli medlem på SATS eller Elixia eller noen av de andre greiene. Jeg får hår på ryggen bare av å tenke på det. Da får jeg heller bare får slike grevinnearmer og appelsinhud. Hah.

  Hvert ord var fortjent! ❤ Smask tilbake

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s