Usminket

God søndag dere! Her har dere den usminkede sannheten! Etter en laaang morgen i senga, med kaffe, gamle aviser, radio og slaraffenliv, ser altså fru Perez sånn ut. Nå, etter flere timer i våken tilstand – ser hun fortsatt sånn ut. 
Det er noe av det beste jeg vet med søndager: Det at man kan luske rundt i joggis og hengepupper, bustete hår og med kaffekoppen innen rekkevidde. Nå HAR jeg altså gjort NOE fornuftig i dag, blant annet gått tur med Pelle (med denne sveisen, ja faktisk! Uten BH også, kan det bli mer tullet?) og støvsuget og vasket opp – men nå gidder jeg ikke mer. Nå skal jeg bare sitte her og lese blogger, strikke litt og nyte at denne dagen er til for meg og bustesveisen.

Jeg er ikke alltid bustete på håret. Det hender faktisk at jeg finner frem hårbørsta, særlig før bursdager og festligheter inn i de lyse timer – som her er avbildet FØR fest på fredag. (Da jeg kom hjem så jeg mer ut som på det første bildet. Det er et merkelig fenomen det der, jeg er nok ikke skapt for å være strigla.) 
Det å ta bilder av seg selv er både litt sært OG litt kvalmt. Det er i alle fall ikke noe vi nevner til den som gjør det. Vi bare tenker (og kanskje snakker om det til noen andre hvis vi har lyst til å slenge litt med leppa) at «hun må være jævlig fornøyd med seg selv som tar bilder av seg selv og legger ut?» 
Vel. Jeg kan for det første avkrefte at jeg er jævlig fornøyd med meg selv, men noen ganger ser jeg litt bedre ut enn andre ganger og da synes jeg at det er greit å ta et bilde – uten at det betyr at jeg elsker mitt eget speilbilde. Å eksponere seg selv er jo noe de fleste som henger i sosiale medier liker å gjøre, i varierende grad selvsagt, noen liker å vise fingre, noen tær, noen puppene, noen rompa, noen øynene, noen kroppen og noen ansiktet. OG KAN IKKE DET VÆRE HELT GREIT DA? Hvem er vi til å bestemme hva andre folk skal gjøre og ikke? 
Hvis noen er så fornøyd med kroppen sin at de har lyst til å stille naken opp for Playboy eller i bikini på Missekåring; er ikke det helt greit? Hvis noen er fornøyd med nesa si og stiller opp i «Årets peneste nese» – er ikke det greit? Hvorfor er det ikke LOV å være litt fornøyd med noe av det man har fått tildelt her i livet – OG vise at man er fornøyd? Hvis idrettsfolk eller artister vil stille avkledd opp for en eller annen sak (eller bare for seg selv) kan ikke det bare være helt i orden – uten at media og rødstrømper og andre strømper må HYLE om det og kalle det porno og prostitusjon? Hvorfor skal vi alltid MENE noe om hva andre gjør?? Hva ER det som er så galt med å vise seg frem?
Se på alle bildene på Instagram for eksempel. (Som jeg savner hver dag, forresten. Jeg kommer nok tilbake en vakker dag.) og i bloggene. Det er bilder av folk foran speil og vinduer, ovenfra, nedenfra, bakfra og opp ned – og det ER da bare hyggelig! Jeg liker å se bilder av mine venner, både ukjente og kjente, og jeg tenker da aldri over at noen har for mange bilder av seg SELV? Eller at det er noe galt i å vise frem dagens outfit eller dagens øyenskygge? Det eneste jeg ikke skjønner noe av når det gjelder bilder der ute, er hvorfor noen av antrekkene som legges ut får en million likes, men er jo mer fordi jeg ikke har peiling på mote enn noe annet. 
Jeg synes det er helt FLOTT at folk legger ut bilder av seg selv, og heller det enn av barna i alle mulige vinkler og situasjoner. Vi kan i det minste bestemme selv om vi vil ligge på nettet. Å finne et bilde av deg selv om 15 år, der du sitter på potta og mamsen har skrevet «Pjokkens første bæsj, SÅ stas!» er kanskje ikke like moro. Men for all del, det er opp til hver enkelt det også. 
Forpulte jantelov sier jeg bare. Den kan brenne i helvete sånn at folk kan få skinne i det lyset de har lyst til å skinne i og rett og slett bare vise seg frem – med eller uten sminke. 
God søndag! Frem med nesa! 🙂

4 kommentarer om “Usminket

 1. Ja hva er før- og hva er etter-bilder…det går jo i loop, vakre du.

  Jeg viser svært lite av meg selv i bloggen og det har ikke noe med janteloven å gjøre, men at jeg får paranoia av å kunne bli gjenkjent uten at vedkommende gir seg til kjenne. Ja, for sånn gjør jo jeg, he he. Kjente igjen en blogger med datter i stoffbutikken i går og betrakta hva de handla og sånn. Og hvorfor tok jeg ikke kontakt? Hmmmmm? Må analyseres. Kanskje fordi jeg blir litt satt ut selv når folk kontakter meg på den måten?

  Men hva var det vi egentlig snakka om? Har en tendens til å snakke/skrive meg bort, men tråden er ikke mista, neida.

  Egen rumpe og lår er jeg ikke spes fornøyd med, men puppene synes jeg er ok. Men å flæsje bilder av puppene sine i bloggen kan lett misforstås…

  Liker

 2. Hahah, jeg får også litt paranoia men jeg har bestemt meg for at DET skal jeg tåle! (Eller utfordre) Jeg har møtt på et par av bloggerne jeg «kjenner» gjennom blogg og bilder og det blir rett og slett en klem og «HEI, er det SÅNN du er IRL»! 🙂

  Hadde jeg opplevd å bli nedskrevet av kjipe og anonyme kommentarer hadde jeg nok tenkt meg om to ganger, men jeg har heldigvis unngått slikt. Jeg er dog veldig forsiktig med å skrive AKKURAT hvor jeg bor, men er man interessert nok så er det jo lett å finne ut.

  Flæsj puppene du! Og kom rett opp på blogglistetoppen! ;D Jeg skal heie! ;D

  KLEM!

  Liker

 3. Jeg synes jo ikke at jeg er så innmari fotogen – jeg lager liksom grimaser istedet for å smile. Og så er det jeg som tar de aller fleste bilder, klarer ikke seriøst å ta bilder av meg sjøl foran speilet…. Men har nå lagt ut et bilde av meg selv i ny og ne…

  Liker

 4. Tja, jeg kjente at jeg ikke orka å mene så mye nå på søndagskvelden, men vil bare kommentere at du verden så pen du er! :o)

  Har ytterst få bilder av meg selv på egen blogg, er overbevist om at bildene juger… Unga mine er MYE penere! Og store nok til å si fra hvis de ikke vil ha bildet sitt der…

  Du savnes på Instagram!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s