BadeAnna

Vi bor ikke langt unna sjøen, og er været fint og temperaturen grei, setter vi oss på syklene og tråkker avgårde og i ettermiddag var intet unntak. På med bikini, badekjole og flippflopper. Vi har funnet et sted – og det STÅR «privat område» på et lite skilt der, men vi tar frem våre indre tøffinger og later som vi ikke ser det. 
Det ligger tre brygger ved siden av hverandre, hvorav den ene har badehus og ser rimelig velfrisert ut, så der bader vi ikke. Men de to ved siden av, DER kaster vi oss uti. To falleferdige brygger som jeg aldri har sett noen mennesker i nærheten av. Det er ingen gjerder der, ingen båter, ikke noe som tyder på at dette stedet blir brukt, MEN – jeg er så usikker på reglene for fri ferdsel og strandlinje, er det noen som kan hjelpe? Er det lov til å bade på steder der det står «privat» så lenge vi ikke slår opp telt, griller og tar oss til rette? Jeg har lest noen regelverk, men de er ikke alltid like enkle å forstå seg på. 
Det eneste vi gjør er å plaske rundt – jeg kan ikke forstå at det skal skape noen irritasjon? Mulig jeg hadde tenkt annerledes om det var MIN eiendom, men så lenge vi ikke går INN i noens hage? Det er et åpent område – bare forstyrret av dette privatskiltet med blomster rundt. Jeg synes det er såpass nervepirrende at hadde det kommet noen hadde jeg sikkert dukket under og holdt pusten til de gikk igjen. Hvis noen kan opplyse meg om reglene for områder som ikke er inngjerdet, men som helt åpenbart tilhører noen, hadde jeg sluppet å få fnatt for å få for mye vann i ørene. Jeg hører nemlig dårlig nok fra før.


Oslofjorden på sitt fineste!

Pelle elsker å bade!

Badekona mi – jeg ser henne sjelden så lykkelig som når hun får plaske rundt i sjøen. 

BadeAnna i fri dressur – o glede!
Jeg håper selvsagt på ENDA flere badeturer i sommer, det ER nemlig ikke høst enda – i alle fall ikke her ved Oslofjorden! Jeg vet det er mange som gleder seg til å gå i sine nyinnkjøpte høst- og vinterklær, tenne stearinlys og ommøblere kåken, henge opp mørke gardiner og finne frem nye ulltepper sånn at alt er klart til innekos og kakao, men vææærsåsnill, HOLD UT! Mørketida og vinteren er lang nok om vi ikke må starte den FØR det er nødvendig. 
Jeg har i alle fall tenkt å gå med bare legger og uten strømper til langt uti september. OG bade. OG nyte grønt gress og fluesurr. Det er mulig at jeg allerede har fått for mye vann i ørene, jeg hører nemlig ikke at du sier at jeg kommer til å angre på at jeg skriver dette.  
GOD onsdagskveld der ute, enten du regner bort, fryser på tærne eller nyter sommerkvelden! 🙂

2 kommentarer om “BadeAnna

  1. Jeg har lært at du kan bade fra fjell, strand m.m. så lenge du ikke er til sjenanse for eier. men du skal ikke benytte deg av private brygger, trapper m.m.Dvs at eier kan nekte deg å bruke hans private ting på hans eiendom,selv om brygga ligger langt unna hytta til eier.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s