Tutterkveinn

Da jeg sto ved kaffemaskina og tøyde ut (noe må man jo gjøre mens man venter, og naprapaten har gitt meg hjemmelekse) begynte jeg å tenke over hva jeg har på meg i dag, og ved nærmere ettertanke var det utrolig mange MINNER i både klær og smykker. Da jeg gikk gjennom alt (mens jeg fortsatt tøyde ut), ble jeg også fullstendig klar over at jeg er VELDIG flink på gjenbruk og på å bruke ting til de faller fra hverandre – og på å huske detaljer som er helt irrelevante.
Hvis vi begynner på toppen, så har jeg flettet den nyblonderte luggen (jeg har selvsagt nyblondert resten av håret også, bare for ordens skyld) og satt i en hårspenne med blomst på. En slik flette har jeg hatt med jevne mellomrom siden jeg var konfirmert og hårspenna fra Glitter har jeg av en eller annen grunn greid å IKKE rote bort likevel. Plutselig en dag lå den i skuffen. Hvis vi fortsetter med øredobbene, så fikk jeg disse perlene på 25-årsdagen min av en eks. Eksen er forlengst glemt og forlatt, men perlene – de har jeg knapt tatt ut siden april 1997. Joda, selvsagt har jeg luftet ørene litt, men da gjerne med perler i andre størrelser. Jeg tror muligens jeg har en slags mani når det gjelder perler.. dette burde kanskje utredes hos en psykolog? 
Vel, vi fortsetter ferden nedover. Brillene: Read or Dead fra Specsavers, kjøpt for tre år siden og bør justeres på det ene øyet. Smykke: I dag har jeg en rosenkrans fra fjellturen til Montserrat i Spania, med bilde av Den Sorte Madonna på. Det føles veldig forpliktende å gå med en rosenkrans, men så lenge korset henger på innsiden av blusen, er det greit. Skjerf: Joda, selv på de varmeste dager går fru Perez med skjerf. Det er denne sniktrekken vet du. Dette skjerfet kjøpte konemor til meg i Thailand, og det skremte vettet av meg da hun overrasket med å komme hjem en dag før tiden. JA, det var skjerfet som skremte vettet av meg. Blusen: Kaffe. Det eneste som er nytt og den er HELT ny og havnet blant topp to ved første prøving. Kjøpt på salg på Sportmann.no. 
Underkjole (joda, jeg HAR det! Det er jo SÅ praktisk når man har skjørt og bluse og det ikke er 20 varmegrader ute!) Den har jeg arvet av mormor og gudene vet hvor mange år den er. Den er i alle fall fortsatt helt hvit, og blondene og silkestroppene er like flott som da den var ny. Armbånd: Kjøpt til konemor, men passet perfekt til meg også. Klokke: Bursdagsgave fra meg til konemor – passer også perfekt på min hånd. Ringer høyre hånd: Den med rosa sten har konemor fått av en eks, og den med hvit sten har hun fått i bursdagsgave av meg. Begge passer min ringfinger perfekt! Ring venstre hånd: Gifteringen, som alltid gir meg gode minner. 
Skjørtet: Kjøpt på Vero Moda på salg en gang på tidlig 2000-tall, brukt fire ganger og gjemt bort fordi det var så mange andre som var bedre å bruke. Da jeg kjøpte blusen fant jeg plutselig ut at den matchet dette skjørtet, og dermed ble det tatt frem igjen. Gjenbruksvennlig, eller? Skoene: Fra Lacoste og har sett sine bedre dager. De skal byttes ut, men helt hvite vanlige tennissko (heter det det?) er faktisk ganske vanskelig å finne? 
Det helt innerste innerst kan jeg få slippe å si noe om synes jeg, men det er i det minste ikke fra mormor sin tid. 
Når jeg ser hva jeg nå har skrevet, er det en ting som slår meg: Hvis jeg i dag skulle bli kidnappet eller rote meg bort, har dere en helt fabelaktig beskrivelse av  meg! Tenk så praktisk! Det er nesten så jeg vurderer å rote meg bort med vilje, bare for å se hvor lang tid det tar før noen finner meg. 
Forresten, nevnte ikke jeg i gårsdagens blogg at jeg IKKE hadde spesielt skrivekløe om dagen…? 
(Og lurer du på hva ei tutterkveinn er for noe, så er det et bartelanddialektord for skravlekjerring. Men det hadde du sikkert allerede funnet ut av selv.) 

Ha en NYDELIG onsdag der ute, smil til en ukjent og klem en bekjent! 🙂

8 kommentarer om “Tutterkveinn

 1. Fantastisk!
  Du er veldig flink til å gjenbruke, spare på og ta vare på. Og ei lita skjære bor det nok i deg siden du har «stjålet» smykker og minner fra fruen også *ler*

  Liker

 2. Jeg ble litt overrasket på slutten her.. Kidnapping?? Og så lo jeg, for du har jo helt rett! Alle detaljer er på plass. 🙂

  Håper været hjemme i Norge er bra 🙂 Jeg savner løvetann og sånt, men slik er det vel bare…

  Liker

 3. Gjenbruk er flott 🙂
  Tanta mi har en genser hun kjøpte i '83, og den går bare under navnet tantegenseren 🙂 Hun har ikke hjerte til å kaste den, og jammen tror jeg ikke vi niesene og nevøen hadde lagt ramaskrik om hun gjorde også 🙂 Selv har jeg en genser fra åttende klasse som er livsviktig å ha 🙂
  Klem

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s