Fru Pinsevenn

Det finnes ikke mye som er bedre enn å stå opp til nok en solrik dag, tusle barbeint ut i hagen med kaffekoppen, sette seg i gresset og høre humla surre.

Ei venninne og jeg var ute og gikk tur med hundene i to timer lørdag morgen. Sola, båtene, sjøen, måkene og blå himmel. Som å leve i et postkort med lyder og lukter. 

Søndag formiddag og helt alene på stranda. Det virker som om ingen har oppdaget denne perlen enda, noe som er helt greit for meg – men jeg synes det er litt trist for alle de som ligger i kø på andre siden. 
Mens jeg lå og duppet på bølgene fra båtene som tøffet ut fjorden, kom en kaiakkpadler forbi, hilset godmorgen, snakket om vær og vind og badetemperaturer og padlet videre. Kanskje en helt normal ting å oppleve, men det var uansett veldig hyggelig og fikk meg til å svømme en ekstra runde før jeg la meg på brygga og smilte mot sola og endene som holdt meg med selskap.

Jeg blir så fantastisk lykkelig av å kunne sette meg på sykkelen, og tre minutter senere er jeg HER!

Oscar er like glad som Pelle og meg i å bade, og ville slett ikke hjem igjen. Jeg skjønner ham så godt. 

Vakre Konglungen. En fryd for alle sanseinntrykk, og jeg lurer alltid på når jeg er her ute om de som bor i disse nydelige husene, står opp om morgenen og hopper og jubler av takknemlighet over hvor heldige de er som bor her? Kjenner de det langt ned i lilletåa når de våkner av solskinn og vet at de har muligheten til å gå ned til sjøen, hoppe rett uti og trekke luktene og lydene langt inn i det innerste lille hulrom av hjertet? Er jeg ignorant som tror at mange ikke gjør det? At mange tar det for gitt og har glemt å tenke over hvor priviligerte de faktisk er? . 
Jeg bor et par kilometer unna, i et hus som er på størrelse med naustene til mange her ute, med kjøkken og bad som må byttes ut og en million med ting som må gjøres for at det skal bli halvparten så fint som disse perlene, men jeg synes likevel at vi er så utrolig HELDIGE som fikk sjansen til å kjøpe dette lille, gamle og skeive huset!
Jeg prøver absolutt ikke å fremstå som noe bedre menneske fordi om jeg er sånn skrudd sammen at jeg blir gladkristen av småtteri. Jeg ser at jeg sikkert kan være både irriterende og kvalmende i denne forherligelsen av tingenes tilstand, men jeg ER faktisk veldig glad over alt jeg har – selv om jeg selvsagt skulle bodd helt ytterst og hatt egen brygge og perfekt hage. Nå har det seg sånn at pengene ikke strekker seg så langt, og av og til får jeg mindreverdighetskomplekser av alt det perfekte rundt meg og jeg kan også bli litt misunnelig, bevare meg vel, man er da tross alt bare et menneske og de fleste ønsker seg vel nå og da noe annet enn det man har – men jeg er likevel realist nok til å stikke fingeren i jorda og kjenne at det jeg har ER bra nok. Det kommer an på hva man gjør det til, gjør det ikke? 
Noen sa til meg en gang at jeg lever i en rosa boble av fornektelse, og det har jeg faktisk tenkt over mange ganger etterpå. At jeg lever i en rosa boble kan jeg vel si meg enig i, men fornektelse….? Nei, jeg tror ikke det. Hvis det er fornektelse å lære seg til å sette pris på de små ting, så la meg leve i evig fornektelse, selv om det sikkert kan virke både påtatt og falskt for noen. JEG vet at det er ekte. Jeg vet at det jeg HAR er ekte.
Jeg håper du har hatt en like deilig helg som det jeg har hatt –  og det beste er at den enda ikke er over! Jeg er i sannhet en ekte pinsevenn. I alle fall så lenge sola skinner og vinen er kald. 
GOD SØNDAG ØNSKES! 

(Ettersom jeg er så glad i dag, passer det fint å dele bildene i  Petunias HIMMELSKE blogg OG  Helenes blogg Alt som er vakkert – ta gjerne en titt innom dem!) 

13 kommentarer om “Fru Pinsevenn

  1. Så flotte bilder såg herligt ut,har du virkelig badet,her er så kaldt om natta ennda att trur ikke sjøen og vatna har varmet seg nok opp for meg,men barnebarna mine har visst badet kvar dag.flotte ord du skriver,eg er og fornøyd med det eg har,det vil sei eg er ikke fornøyd med huset vårt det er alt for stort og eg har alt for mye av alt,vil ha meg ett lite hus som er lett og holde i orden,så ergo er eg ikke fornøyd,.men tross alt,så lenge eg får vere sånn noenlunde frisk og kan jobbe i hagen,og vere ute ,takker eg for det.Ønsker deg fortsatt ei fin uke.Klem fra Magnhild :=)

    Liker

  2. Herlig sommerstemning her hos deg!
    Den kalde vinden har skremt meg innendørs og nå uler den rundt hushjørnene.
    Og det er godt å være lykkelig med det en har 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s