Fru Flått!

FLÅTT! Noe av det ekleste jeg vet på hele Guds grønne jord. Det er verre enn oppkast og snørr på en gang. (Tror jeg. Dette var en vanskelig rangering når jeg tenker meg om..) I helga var vi på Hvaler og fikk beskjed om at det var en del flått i år. Onkel hadde plukket opptil flere som hadde gnagd seg fast på leggene, og alle var bittesmå og ganske hissige. Vi tok derfor alle forholdsregler og holdt oss unna gresset og gikk med langbukser. Lille Pelle derimot, er ikke lett å styre – og liker seg heller ikke så godt med klær på, så der var det full ransaking flere ganger om dagen. I går plukket konemor fire stykker av ham, og i dag fant jeg den siste (håper vi) – midt oppå hodet. (Derav en liten dott med hår ved siden av udyret. Jeg ble litt ivrig kan man si.)
Han har alltid hatt flåttbånd på seg om sommeren, men i og med at det er noen sterke saker i det båndet og han fikk rødt og hissig utslett rundt halsen da vi tok det på ham i fjor, har vi tenkt å klare oss uten i år. Han går jo på medisiner morgen og kveld på grunn av sykdommen, og det gjør tydeligvis at han ikke tåler flåttbånd like bra som før. Så lenge vi holder oss unna de verste områdene og er flinke til å sjekke ham, håper jeg at det går bra. 

Om det funker fint uten bånd, gjenstår å se. Han er jo litt gæærn fra før, så om noe muffins fra en flått går til hodet på ham er det ikke sikkert vi merker forskjell ? Jeg bare tuller, han er ikke SÅ gal. Bare litt småkoko innimellom, som her på dette bildet hvor han lå på ryggen, ble klødd på magen og alle beina sparka vilt til alle kanter mens han laget de rareste lyder.  
Han er en fantastisk trivelig liten kar, litt masete til tider – men det er jo kun vår egen skyld og ikke noe han kan noe for. Vi har skjemt ham bort etter noter fordi vi tror han kan dø når som helst, men han lever i beste velgående og ser ikke ut som om han har tenkt å forlate oss med det første. Vi ble jo så stressa da han fikk diagnosen Syringomyelia, og har trodd hans siste time har kommet opptil flere ganger fordi det går veldig opp og ned i formen, men så går det et par dager og så er han på topp igjen. Nå har han vært ganske fin lenge, selv om han er skeiv i kroppen og skvetter til innimellom når det gjør vondt et sted, men han mange flere gode dager enn vonde og da får han lov til å være her sammen med oss. Den dagen formen er laber over flere dager eller uker i strekk, da er det på tide å si farvel. 
Jeg gruer meg som bare det til den dagen, men vi som har husdyr vet jo at vi har dem på lånt tid uansett om de er syke eller ikke. Det er et valg vi må ta når vi får et familiemedlem på fire bein og på grunn av det har nok jeg vært litt ekstra ettergiven på oppdragelsen, godbitene og det å la ham få gjøre som han vil. Jeg angrer noen ganger på at jeg har skjemt ham bort, men when push comes to shove som det så fint heter på norsk, er det ikke så ille.
Vi HAR ham – tross alt. 
God tirsdagskveld! Nyt din venn, enten den har to eller fire ben! 🙂

9 kommentarer om “Fru Flått!

 1. Flått er noe ordentlig herk! Fikk panikk første gangen jeg fant en på meg selv, og synes det er mindre koselig å plukke de av bikkja (er derfor min bedre halvdel gjerne får den jobben).
  Jeg har ikke kjempegod erfaring med flåtthalsbåndet, og holder meg derfor til ExSpot. Men jeg vet fler som har god erfaring med naturmidler man strør over maten til hunden, kanskje det hadde vært et alternativ for Pelle?
  Godt å lese at han fremdeles har flest gode dager, da blir jeg glad i hjertet mitt! 🙂
  Klem 🙂

  Liker

 2. Jeg har heldigvis ALDRI fått på meg selv men jeg har sjekket flere ganger etter at vi kom hjem, for sikkerhets skyld.

  Det naturmiddelet, er det det fra Marcus Muhle? Konemor har lyst til å prøve det, kanskje vi bare skal gjøre det hvis du vet flere som har har god erfaring? 🙂

  Pelle hilser til sin trofaste «gode tanker»-venn 🙂 Og en klem fra meg!

  Liker

 3. Jeg hader flåter, og er ret hystrisk med at tjekke hvis vi er i områder med den slags kryb.. Hvor er han sød, hpber I har ham længe endnu.
  God dag hos dig

  Liker

 4. På sommerhuset på Mørekysten er det flått. Overalt. I alle størrelser og farger. Vi sjekker alltid ungen på vei inn i huset, vi sjekker automatisk skinnkene når vi er på do og sjekker hele tiden mellom tærne. Det er bare sånn det er der, så vi må leve med det om vi skal være der. Selv om det IKKE er kult å knipe av flått på en barneskinke under bleia om morgenen… de er virkelig overalt!

  I gamle dager kalte vi det skaubjønn og vi ungene konkurrerte om hvem som fikk den største blodposen. For alle ble bitt.

  Liker

 5. Det er helt grusomt å få flått selv!

  Det middelet jeg har hørt om, fås kjøpt i Sverige. Heter Fixodida Zx. Vet ikke om det selges i Norge, men du kan gå inn her: http://www.gardsbutiken.org/
  Klikk på Vård/Preparat i menyen på venstre side, og velg så Fästing/ohyra, da finner du produktet.
  Skulle du ha lyst til å prøve det, kan jeg godt kjøpe det og sende det til deg. Jeg har ikke prøvd det selv, men hun som driver butikken selger mye av det.

  Liker

 6. Åh, så snill du er! 🙂 Tusen takk for tilbudet, men nå har vi bestilt fra Markus Muhle og så får vi se om det fungerer. Pelle er glad i fôret derfra også, så vi kjøpte en sekk i samme slengen.

  Neste gang skal jeg prøve det du skriver om! 🙂

  KLEM!

  Liker

 7. Vi har også hytte på Mørekysten og har tenkt oss en tur dit i sommer. Nå har vi bestilt et naturpreparat mot flått så jeg håper det funker på Pelle 🙂

  Jeg har enda til gode å få en på meg selv, men har sett det på andre og det ser IKKE godt ut!

  Liker

 8. Hvis den fra Markus Muhle fungerer for Pelle, er det jo ikke noe vits å prøve det andre 🙂 Hovedsaken er å finne noe som funker, for å slippe den elendigheten!

  Stor klem tilbake, kos dere i dag, alle tre! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s