Fru Gress & Gru

Den evinnelige gressklipperjakten er i gang. Da vi flyttet inn her i Askelien, kjøpte vi en elektrisk Flymo, men nå har den tatt kvelden – for andre gang. Jeg greide selvsagt å kjøre over ledningen og kortslutte både klipper og elektrisk anlegg etter kort tid, men fikk fiksa ledningen og limt sammen komponentene igjen ved hjelp av sportstape, men i fjor vår trakk den sitt siste sukk.
Som en kriseløsning fant jeg en god, gammeldags håndklipper som skulle gis bort på Finn, henta den og brukte antageligvis alle muskler som eksisterer i kroppen på å dytte den to meter. Knivene var så sløve at de ikke tok NOE. Jeg gikk optimistisk til innkjøp av en fil (eller hva det heter) og prøvde etter alle kunstens regler å file bladene, men til ingen nytte. Nå står den bak huset og kan gjerne hentes (og beholdes) av noen som føler behov for å få liv i den. Jeg gikk løs på plena med ljå en periode også, men den historien sier seg selv: Fru Perez kan IKKE slå hele plenen med LJÅ.
Som kriseløsning to har vi lånt klipperen til en av «naboene» når gresset har nådd ekstreme høyder, men nå som vi ikke har bil lenger heller, blir det litt problematisk å få til. Jeg triller ikke en gressklipper fra Asker og ned til oss. Ikke pokker. Vi må derfor svi av noen tusenlapper på en ordentlig en. Og joda, vi burde gjort det for lenge siden, jeg er helt enig, men vi har jo bodd midt i et veibyggeprosjekt et par år, så behovet for en striglet plen oppi alle jordhaugene og gravemaskinene har liksom ikke vært så prekært. 
Nå er det det. Prekært. Vi har fortsatt ikke fått hagen i orden fordi det av en eller annen grunn (som jeg ikke orker begynne å skrive om nå for da bruser blodet og gir meg antagelig krefter nok til å klippe hele plena med neglesaksa) drøyer med ferdigstillelse av både parkeringsplass og opprydding rundt huset vårt, men gresset – det gror. Og det GROR. Og nå er det snart 17. mai og vi vil ha det FINT rundt oss. I alle fall så fint som det går an når ikke alt er som det skal.
Vi har lest oss opp på gressklippere og tror nå vi har funnet den perfekte i en McCullog M56-450CMDV med oppsamler og mulighet for bioklipp. Det er jaggu meg mye man må ta stilling til som huseier? Gressklippere og størrelser og lydtrykksnivå og klippebredde og motorstyrke og turtall og effekt og vibrasjonsverdier og vekt og ja.. det fortsetter i det uendelige. Vi har i alle fall bestemt oss for en som går på bensin, det er greit det kanskje ikke er så miljøvennlig, men det er neimen ikke det å kjøre over ledninger heller. 
Vi burde kanskje bare lånt et par av hestene på nabogården av og til? Stillegående, selvgjødslende og hyggelig. Perfekt til vårt bruk egentlig. 
Noen som vil dele plenklippererfaringer? 

6 kommentarer om “Fru Gress & Gru

 1. Oppsamler er greit når man har en liten plen og hvis man er flink og klipper ofte. Vi har ca 1 mål med plen og er ikke flinke til å klippe ofte, så hvis vi da bruker oppsamleren, må vi tømme den for hver femte meter.
  Siden vi har så stor plen, har vi en bensinklipper, og det er vi fornøyde med. Men neste gang tror jeg at vi går for noe med bio, siden oppsamling og/eller raking av klipt gress ikke står høyt i kurs her i huset.

  Liker

 2. Vi har ca et halvt mål plen tror jeg, med en bakke og litt kupert terreng. Jeg har ikke helt forstått dette med bio, må man ikke rake etterpå da? Eller blir gresset så småkuttet at det forsvinner og blir til gjødsel?

  Bensinklipper blir det i alle fall! Og så skal jeg bli flink til å klippe ofte! 😉

  Liker

 3. Som Åshild skriver under her, tror jeg at man må klippe ganske ofte når man har bio, hvis man skal slippe rakingen. Men såvidt jeg har forstått, er hensikten med bio at klipperen kutter gresset i mindre biter, slik at det forsvinner ned i plenen.

  Liker

 4. Vi kjøpte ny klipper i dag! En flott gul og svart Stiga, MED bioklipp – tror vi. Har ikke helt forstått alle funksjoner, men jeg klippa plena i dag og det var ikke NOE gress i beholderen – og heller ikke på plena, så noe fornuftig gjør den. Uansett DIGG å endelig ha en ordentlig en! HUrra! 🙂

  Liker

 5. Takk for tips og svar og tilbakemelding! 🙂
  Jeg tror ikke jeg noen gang kommer til å klippe plenen to ganger i uken, men nå HAR vi i alle fall en klipper! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s