Fru Barndomsreise

Da jeg var hjemme i Barndommens dal i påska, hadde mamma vært på loftet og ryddet i gamle saker. Lillebror og kjæresten har tusket i bingen og er klare til å gi familien den førstefødte lille Magnus i begynnelsen av juni, og i den forbindelse ble ALT tatt ned fra loftet. Det var en helt fantastisk reise tilbake i barndommen, og så GLAD jeg er for at alt har blitt tatt vare på etter søsknene mine og meg! 

Denne dro jeg rundt på da jeg tråkket mine barnesko rundt i gresset hos mormor og besten på Sunndalsøra. 

Serviettsamlingen fra 80-tallet! For en gjensynsglede! Jeg tok like godt med meg hele boksen hjem til Askelien, har nå sortert dem i hverdags- og festservietter og har rett og slett tenkt å bruke dem. Det er jo ingen vits i at de ligger der og ser triste ut? Mellom serviettene fant jeg ark der det sto med nydelig håndskrift: «dåpsservietter», «bryllupsservietter» og sist men ikke minst «forsellige servietter». 

Her har vi Cindy, Cindy, Barbie og Ken i skjønn harmoni. De fleste av cindydukkene hadde fått håret klippet i en eller annen rebelsk pønkesveis, men jeg hadde heldigvis latt den peneste få beholde sitt lange mørke hår. Barbie har knekt halsen, fordi jeg i et raserianfall bare halshugde henne – men det er flott limet på igjen med gummistrikk, fyrstikk og skolelim. Det er greit jeg var hissig, men jeg var heldigvis løsningsorientert også. 

Viskelærsamlingen! Det luktet enda søtt, surt, kola og regnbuer av dem. 

Og så må vi ikke glemme papirdukkene! Jeg elsket papirdukker og hadde en stor samling, både av arvede etter mamma og tante, egenproduserte og kjøpte. Felles for de alle var at de lå i hver sin konvolutt med påskrevet navn og alder… Nina 13 år. Mette 17 år. Trine 3 år. 
Joda. Jeg begynte tidlig å systematisere og organisere ser jeg, ikke rart jeg ble prosjektleder. 
I tillegg til alt dette var det en kasse med møbler til dukkehuset, dukker i alle størrelser og farger, legoklosser, biler, bøker og bamser. En helt utrolig flott samling av kjære eiendeler. 
Har du (eller noen andre) tatt vare på lekene dine? 
GOD tirsdag ønskes! :=)

5 kommentarer om “Fru Barndomsreise

 1. Her var det mye kjent! Putteballen hadde jeg prikk lik, og den ligger nok hjemme på låven sammen med sandkasselekene mine tror jeg. Mamma var flink til å ta vare på lekene mine, og nå har Busteliten arvet dem (ja, ikke legoen enda da, og dukkehuset og barbiedukkene kan han se laaangt etter! Papirdukkene mine tror jeg nok heller ikke han skal få.). Det fascinerende, er faktisk at lekene mine fra 80-tallet slår bedre an enn dagens. Bustemannen tror at det er fordi det er så mange spennende miljøgifter i dem, haha.
  Viskelærsamlingen min ligger fortsatt i skuffen sin og lukter av alt mulig rart, jordbær, cola, og you name it altså.
  Ha en lekende fin tirsdag 🙂

  Liker

 2. ÅÅÅ, der fikk jeg a trip down memory line, som det så fint heter på norsk… 😉 Jeg hadde og det meste av det der, ikke så mange servietter, riktignok, men noen. Gakk gakken er identtisk! Og dukkehåret. Som så mange andre har gjort.
  Det jeg lurer på er om det var vanlig å organisere papirdukkene sine på den måten? For jeg fant nemlig samme fenomen, utført av ingen ringere enn meg selv, på barndomsloftet mitt for noen år siden. *stusser*
  Jaja, jeg er nå en systemfreak fortsatt. 🙂

  Ha en fin dag.

  Liker

 3. Hahah, så arti! 🙂 Jeg elsker disse lekene, hadde vi hatt barn selv skulle de bare lekt med dette, hahaah!! ;D Jeg skjønner godt at Busteliten liker dem!

  Og det du sier om papirdukkene Elin, det kan godt hende, at det faktisk var en greie med det? At det var sånn det skulle være?

  Det som ikke var så morsomt med dette tilbakeblikket var å se at jeg hadde GNAGD fingrene av den ene dukken min. Staaaaakkars Ari, hun var helt fingerløs. Men jeg hadde det med å gnage på ting, sengegavlen min var full av små melketennergnagemerker.

  😀

  Liker

 4. hjemme hos oss ble det meste tatt vare på – faktisk så lot ikke pappa oss kaste noe som helst uten at han hadde gått igjennom søpla først….Han har en stor samling aviser fra tidlig søttitallet i kjelleren – og sparer forsatt..
  Det som frustrerer meg mest er at lite av bøker og filmer som jeg var helt fasinert av ikke fenger i dag – har ikke helt gitt opp vesla ennå, men har heller ikke vært noe flink til å lese for dem – så det er vel min skyld!!
  De fleste lekene ligger hjemme hos mamma og pappa og blir tatt fram hver gang det kommer barnebarn på besøk – noe har kommet hit og andre ting har tantebarna mine fått lov til å ta med seg hjem!!
  Glad over å se at det ikke var bare jeg som hadde Cindy dukker – selv om jeg ALDRI fikk værken Barbie eller Ken…

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s