Fru Solskinn!

Soloppgang i Sandvika! Jeg blir jo ALDRI lei av å ta disse bildene når bussen suser på E18 inn mot Oslo. Det er like vakkert og forskjellig fra gang til gang. 

Ettermiddagssola over Bygdøy, mens bussen suser langs Frognerstranda tilbake til Asker.
(Dette bildet er med i Petunias Himmelske blogg – kunne jo ikke la være!)  
—————————–
I dag var det 10 varmegrader da jeg sto opp klokka halv sju, fuglene satt allerede i trærne i hagen, hakkespetten bråket utenfor soveromsvinduet og for første gang i år gikk jeg hjemmefra uten jakke, bare den gode, store ponchoen (med hette! Jeg elsker plagg med hette på!) som mamma strikket til meg for noen år siden.
 Jeg har trua på at det blir en fantastisk sommer i år!
God onsdagskveld ønskes – og ettersom det er verdens diktdag i dag, deler jeg nattaverset mormor pleide si til meg da jeg var lita jente og lå i den store senga på Sunndalsøra – og gledet meg til å våkne for å gå på oppdagelsesferd i epletrær, hus og hage. Jeg trodde selvsagt at det var mormor som hadde satt sammen disse vakre ordene, men fant ut (i voksen alder faktisk) at det var Henrik Wergeland. Vakkert er det uansett:  
God natt, god natt
kryp under ditt dekken
med nelliker stukket, med roser besatt
med sølvhvite blader fra bringebærhekken
I morgen igjen, hvis Gud så vil
vekkes vi opp av fuglenes spill
Sov godt! 🙂

11 kommentarer om “Fru Solskinn!

 1. Fint dikt 🙂
  Kjenner at jeg snart må hjem en tur, savner våren i Asker. Derfor så herlig å følge med på bloggen din!

  Liker

 2. Vakkert, Fru Solskinn, vakkert! Jeg venter fortsatt på våren og er lei av regn/blåst. Derfor tar jeg mine bloggvenner med til varmere strøk i dag. Det er vel lov til å drømme seg litt bort…

  Ha fortsatt en fin kveld!

  Liker

 3. Kjempeflotte og herlige himmelske bilder1 Jeg drømmer og venter på våren. Hos oss regner det, og det er flom mange steder i Trøndelag. Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld, og ei kjempefin og god helg!:)

  Liker

 4. Jeg kjenner igjen disse steder.
  Først fordi jeg er oppvokst på Bygdøy,
  dernest fordi familien har hatt hytte på Hurumlandet i over 70 år.
  Derav Sandvika.

  Flotte bilder….

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s