Fru OSLOLOVE ♥

Noen ganger savner jeg den tiden da jeg nettopp hadde flyttet til Oslo fra barndommens dal, og selv om det var hundre tusen ting som skjedde i storbyen i forhold til hjemme, hendte det at jeg kjedet meg. Dette var på tidlig 90-tall og da var jeg så ung at jeg ikke visste bedre. Kjeder jeg meg nå, i en alder av snart 40 år, da har jeg et problem spør du meg, så det er ikke DEN delen jeg savner. (Jeg tror faktisk ikke jeg har kjedet meg seriøst siden 90-tallet når jeg tenker meg om.)

I alle fall, den gang da og når jeg kjedet meg, hendte det at jeg hoppet på en vilkårlig Oslobuss og lot den ta meg med til steder jeg ikke hadde vært før. På den måten ble jeg godt kjent med byen og oppdaget steder jeg normalt ikke hadde oppdaget om jeg ikke kjedet meg, så noe godt hadde det jo for seg!

I går og i dag tenkte jeg noe av det samme. Ikke at jeg kjedet meg, men at jeg ville se noe nytt! Så i stedet for å sitte å trøkke på bussen til den kom til min holdeplass, hoppet jeg av tre holdeplasser FØR og tuslet gjennom en stille by med kamera i høyeste beredskap. Sola varmet Karl Johan, jeg myste mot himmelen, tørket «sterk sol-tårer» og nøs av hjertens lyst ut i en nesten folketom by.

Da jeg nærmet meg Egertorget, så det ut som om selveste Gud hadde kommet på besøk og presset seg frem mellom bygårdene for å ønske oss god morgen. Et nesten religiøst øyeblikk, jeg lurer på om de andre rundt meg stoppet opp for å se og føle? (Det ser ikke sånn ut på bildet egentlig, men det kan jo hende at det bare var jeg som hadde et gladkristen øyeblikk.) Dette bildet har jeg også lagt ut i HIMMELSK-bloggen til Petunia. Synes det fortjente det. 

I dag gjorde jeg det samme. Jeg våknet av fuglekvitter før klokka ringte, tok en buss en halv time før jeg pleier og ble med til endeholdeplassen istedet for å hoppe av på det «vanlige» stedet. Nå er ikke endeholdeplassen mer eksotisk enn at det er Bussterminalen, men for en som sjelden har noen grunn til å bevege seg i det området av byen, blir jo alt som har skjedd siden sist, helt nytt!

Jeg angrer ikke på at jeg flyttet fra byen og ut på landet i Asker, men jeg kjenner at jeg enda elsker Oslo av hele mitt hjerte! Det er en kjærlighet jeg tror aldri kommer til å dø, og så lenge jeg ikke bor her men kan bruke byen som lekegrind og et sted for stadig nye oppdagelser og impulser, kan jeg leve med å ta bussen inn, hoppe av på vilkårlige steder, trekke litt forurenset Osloluft ned i lungene og tusle smilende gjennom gatene. 

OSLO. LOVE.  ♥ OSLOVE. 

Ha en nydelig dag – og husk å løft blikket! 🙂

10 kommentarer om “Fru OSLOLOVE ♥

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s