Fru Bussliv part IVVIIVIX

I går opplevde jeg så mye ekkelt på bussen hjem at jeg nesten fikk lyst til å revurdere min billøse tilværelse.
Det første som møter meg når jeg stiger inn i bussen, går bakover og løfter blikket, er en gutt i grå joggebukse som sitter bakerst i midten med ett bein på hver side av midtgangen. Jeg lar meg ikke affektere av at han sitter med beina der andre har armene sine – jeg er ikke en sånn som gidder oppdra andres bussbarn (nytt av 2012), jeg rekker nesten ikke tenke tanken engang fordi jeg ser rett inn i en mørk grå svettestripe mellom rompeballene hans. Jeg tror ikke det jeg ser og må se en gang til, noe som gjør at jeg blir begynnende bilsjuk før bussen har startet. Ok, jeg kunne latt være å se to ganger, jeg kunne det. Men jeg hjernen måtte få bekreftelse på det øynene så.
Jeg setter meg ned, propper ørene og skrur opp musikken fordi det sitter fire hormonbomber av noen fjortiser foran, og de tar opp all psykisk plass i hele bussen. » Og jeg bare, og hun vare, og jeg bare, og han bare» – det er nesten rart de utvikler normalt språk til slutt med er så begrenset ordforråd.
Vel, jeg tar opp boka, glemmer meg bort i Anna Karenina en stund (Ja, ENDA. Jeg ser dog slutten) til jeg plutselig blir oppmerksom på bevegelsene til mannen i setet på andre siden av midtgangen. Jeg ser han piller nese, og det er for så vidt greit nok – må man så må man, men det som gjør at jeg nesten besvimer er at han ikke piller – han GRAVER! Og som om ikke det er nok: han legger fangsten midt i den ene håndflaten, legger den andre hånden over og RULLER busen! Jeg trodde min siste time hadde kommet. Jeg ble så fascinert av dette ekle at jeg ikke visste hvor jeg skulle se. Og som om ikke DET også var nok (joda, det kommer mer) – da han hadde holdt på med dette en stund og jeg trodde faren var over, SNØT han seg rett i hånda og tørket den av under låret!
DA ga jeg opp. Da mistet jeg all tro på menneskeheten, folkeskikk og manerer. Jeg begynte nesten å gråte av vemmelse.
Så da satt jeg der da, kvalm, sint og overrasket og ønsket at jeg aldri hadde solgt bilen og flyttet til et sted der man MÅ ta buss for å komme seg noe sted – med mindre man er et sykkelfantom selvsagt, noe jeg nå akter å bli fra våren av!
Det er en egen planet på bussen. Og på toget. Folk gjør ting de ellers bare gjør hjemme, men når man bruker noen timer av livet sitt hver dag på et kollektivt fremkomstmiddel, da blir det kanskje som hjemme? Folk spiser, sminker seg, prater intimt og fortrolig med høy stemme i telefonen, promper, spiser snørr, raper, snorker og breier seg ut. Akkurat som de gjør i sitt eget hjem. Men det er det greit? NEI, det er ikke det. Det MÅ gå an å bruke hodet og ta hensyn til folk rundt seg. Ok, så er jeg kanskje litt tander når det kommer til kroppsvæsker og lyder, men ærlig talt. Man SPISER ikke snørr og ruller buser.
Hva jeg gjorde da jeg kom hjem? Vasket hendene mine. LENGE. Jeg skulle ønske jeg kunne vaske synet også, men for å bøte på at jeg ikke kan det, har jeg nå bestemt meg for å ikke se på noen. Spesielt ikke på bussen hjem, når jeg er utsultet og alt føles ti ganger eklere enn det hadde gjort på full mage. Eller, gårsdagen hadde føltes ekkel uansett hvor stor mage jeg hadde hatt. 
Serr liksom. 
God busefri onsdag! 

11 kommentarer om “Fru Bussliv part IVVIIVIX

 1. Uææææ.
  En av grunnene til at jeg alltid har hatt, og vil komme til å ha egen bil. (Selv om det var fryktelig kjipt med regning på to årsavgifter i går…)

  Liker

 2. Æsj, æsj og atter æsj! Jeg vil ikke vite hvordan badet deres ser ut *grøss*
  Glad jeg har bil når jeg leser slikt!
  Fant bloggen din i Fjasebloggkåringa, og legger meg til som følger 🙂

  Liker

 3. Halllooooo som jeg har ledd – og nesten brekt meg, men jeg er ikke så omfintlig egentlig – men her kom den ene overaskelsen etter den andre;-) Vet du, jeg har kjørt bil i Oslo jeg – og sittet i kølignende tilstander – på Majorstua og rukket å se en voksen mann grave seg skikkelig i nesa og så putte den i munnen – men klart da må det være kølignende tilstander – ellers så kjører man videre FØR man ser hvor de gjør av det de GRAVER ut av nesa…

  Liker

 4. Jeg forstår godt at du skulle gjerne ha vasket synet også. Jeg er ekstremt pinglete på temaet du beskriver. Men akk, så fantastisk du skriver. Jeg skulle egentlig bare kommentere ditt Himmelske bidrag hos Petunia, men tror jeg tar en real pause her,- og leser litt flere innlegg:)
  Ha en fin helg:)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s