Fru Hekta

Sola skinner, det drypper fra taket, fuglene kvitrer i trærne, tulipanene strekker seg i vinduskarmen, jeg har gått tur uten votter og jeg kjenner at det gjør noe med hele meg. Jeg leste i avisen i dag at våren i Oslo er forventet å komme 17 mars i år, og det er da neimen ikke så lenge til! 
Mens jeg venter har jeg blitt hekta på Pinterest. Som om ikke Facebook, Twitter, blogg og Instagram var nok, har jeg nå også oppdaget hvor utrolig praktisk det er å samle alle fine bilder på EN side – istedet for å lagre de jeg kommer over på pc`n – og miste dem fordi jeg skal rydde og har det litt travelt. 
I går smurfa jeg webben rundt for å finne bilder fra turer i Spania og Frankrike, og fikk endelig samlet alle store og små steder jeg har vært og ikke har lyst til å glemme. Mens jeg var i gang, fant jeg også bilder av steder jeg vil besøke før jeg trekker mitt siste sukk – og som om ikke det var nok, måtte jeg også se hva alle andre legger ut – og fant bilder til inspirasjon for hus og hjem. Og mat. Og vin. Og bøker. Og. Og. Og. Og. Joda.
Her må jeg begrense meg selv ser jeg. Dette kan ta MYE tid, og den tiden går jo på bekostning av noe annet – for eksempel sosialisering IRL. Og lesing av bøker. Jeg unnskylder meg med at jeg enda er i vinterdvale og at det er så mye ski på tv`n at konemor i alle fall ikke lider noen nød –  og så vet at når sola begynner å varme og ytterdøra kan stå åpen uten huset fryser på innsiden – DA er det andre ting som vil bli prioritert. Alt til sin tid. 
Og så er det jo ikke sånn at jeg er HELT off, fordi om jeg sitter her med pc`n på fanget og  iPhone innen rekkevidde og mutitasker mellom aviser, bildesøk, blogger, mail, sosiale medier og interessante artikler. Jeg har jo fortsatt øyne og ører på det som er rundt meg. Det hender det bli litt vel mye «hmm`ing» og det hender jeg svarer på noe jeg ble spurt om før jeg ble spurt om det jeg egentlig ble spurt om, men da tar jeg et hint og legger jeg fra meg alle duppeditter. 
At alle disse greiene tar konsentrasjonen fra meg, er hevet over en hver tvil. Kunsten er å kunne moderere seg, bruke sunn fornuft og vanlig folkeskikk og det prøver jeg å tenke på hver gang jeg «skal bare». Det meste KAN vente. Som å sjekke telefonen på kino eller i teateret. Eller under middagen. Eller mens man snakker med noen. 
Litt hekta er jeg nok, uansett hvor mye jeg prøver å unnskylde meg selv. Det blir mye netting på bussen, når jeg må vente på noe, på kveldstid og i helgene. Og det er faktisk ganske flaut å innrømme det kjenner jeg. Nå har jeg i tillegg innrømmet det her, til spott og spe for alle som vil lese det, og det forplikter vel til endring av adferd – eller? 
Jeg skal bare sjekke Facebook først. SÅ skal jeg starte et nytt og bedre liv. Tror jeg. 
Til helga kanskje. 
God søndag der ute i verden, enten du er on eller off! Og husk at om du spiser fastelavensboller i dag, forplikter du deg til  å faste i 40 dager fremover! Jeg er glad jeg glemte hvilken dag det er i dag, så mange dager med faste er nemlig utenkelig her i huset. Nesten like utenkelig som førti dager uten internettilgang tenker jeg..

6 kommentarer om “Fru Hekta

 1. Du er ikke alene, er så lett å bli hektet!!

  En dag, når våren kommer, skal jeg kanskje stoppe utfor det «søte» huset deres,
  hvis jeg tør.
  Sykkler ofte forbi dere på mine fine sykkelturer, men blir ikke før det våres i bakken:-))

  Ha en fin uke.

  Liker

 2. Jammen meg glad jeg droppa fastelavensbollene, ikke verdt 40 dagers fasting.

  Kjenner meg SÅ igjen i det du beskriver. Er hekta på wordfeud også så jeg kan være litt fraværende av og til.

  Pinterest er suverent. Bruker det mest til å samle DIY-ideer. Problemet er at jeg blir så opptatt av å samle gode ideer at jeg sjelden kommer så langt som til å påbegynne alt det fine jeg skal skape. 🙂

  Liker

 3. Jeg er SÅ glad jeg ikke har begynt med Wordfeud! Jeg logget meg på her for noen måneder siden, men slettet meg igjen med en gang. Jeg kan rett og slett ikke finne flere ting som tar konsentrasjonen min bort fra alt annet! 🙂 Hjelp til selvhjelp!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s