Fru Kakemonster

I går hadde vi avskjedskake på jobben. Eller… jeg bør vel ta med hele historien. Altså: Først hadde vi restsjokolader fra dagen før da en kollega fylte år, og disse ble spist til morgenkaffen. Deretter ble det disket opp med vafler i lunchen (som AMU-Fru Perez har bestemt skal finne sted hver fredag) – og SÅ hadde vi kake i kaffekroken. Oreokake OG bløtkake. Og restvafler fra lunchen.
Med vi i denne sammenhengen, kan du godt lese «jeg». Jeg tror nemlig ikke alle de andre spiste alt. 
Hvis noen synes at jeg ikke er spesielt søt fra før, så ta en titt på bildet jeg tok av meg selv i speilet på jobben! Søtere snart 40-åring finner du knapt kan jeg tenke meg! Det som er rart er at det virker som om mine 178cm har krympet, og det forundrer meg. Er det noe jeg ikke har forstått? Er kake krympende? Jeg har forsåvidt alltid ønsket at jeg var litt kortere, det kan bli luftig der oppe i høyden når det blåser, for ikke å snakke om problematikken med høye hæler og Tårnfridfølelsen. Men SÅ kort var aldri meningen. At bredden vokser proporsjonalt med høyden som minker, er jo også ganske interessant – hvordan BLIR denne formen til slutt da, egentlig? Noen som har vært med på denne transformasjonen før?  
Mens jeg funderer over hvordan jeg kommer til å bli til slutt, leser jeg oppskrifter og ser på bilder. Jeg kommer (som tidligere sagt) aldri til å bli noen kakebaker selv (heldigvis kan man vel si, etter gårsdagens snapshot..) men jeg elsker å se på andres kunstverk! Og så kan jeg sitte her i godstolen min og drømme om glasur som tar meg til himmels og late som om jeg faktisk også liker alt jeg ser på. Jeg er dessverre en av de som ikke liker krem, sukkerbunn, sjokoladeis, mørk sjokolade, marsipan og andre saker som pleier være i kaker – pluss at jeg er allergisk mot nøtter og frukt og fandens oldemor. 
Det er muligens derfor jeg tar litt av når jeg endelig kommer over noe (eller får servert noe) jeg virkelig liker og tåler. Og det er muligens derfor jeg kan le av dette bildet også, fordi jeg vet at jeg er så heldig at jeg aldri kommer til å bli like brei som jeg er høy uansett hvor mange kakebiter jeg spiser. Litt rundere i kantene, la gå. Men 178 cm brei? No way  – det blir for farlig for helsa. 
Jeg vil nemlig leve lenge, sånn at jeg er sikker på at jeg får spist all den gode maten (og de gode kakene) jeg enda ikke har fått spist! Det ene livet jeg har fått utlevert skal nytes til maks og dras så langt som mulig. 
Hva jeg skal gjøre nå når dagens blogg nå er ferdig? Tja. Spise litt kanskje? 
God lørdag ønskes! 

2 kommentarer om “Fru Kakemonster

  1. jeg var en gang høy og flott jente på 176 jeg – og selv om jeg ikke lenger kan kalle meg flott og jente, så har heller ikke jeg tenkt å bli 176 cm bred – selv o jeg dog har litt flere problemer enn deg – jeg har nemlig INGEN alergier som stopper meg – ikke det at jeg liker ALLE kaker – feks mammas svar på min jordbærbløtekake på min bursdag i juli lager hun multebløtekake til sin egen bursdag i januar – DEN spiser jeg ikke, men elelrs går det meste ned og jeg er ikke lei å be når jeg blir bydt 2, 3 eller 4 gangen – som mamma sier hadde du nå bare spist en bit av hver…
    MEN det er jo litt vanskelig å bli like bred som vi er høye da – ser det ikke helt som en logisk fare heller…;-)
    Nå har jeg blitt lovetden siste kaka mamma har oppdaget – bedre går det ikke ann å få ei kake vistnok – så det får vel bli med den kaka mens jeg er her…
    Ha en fortsatt god helg!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s