Varmelaken

God morgen verden! Dagens kaffe var så god at jeg må reklamere litt for den. Jeg var på Montserrat i Spania i pinsen i fjor og derfor falt jeg pladask for navnet, selv om dette er en annen Montserrat. Fyldig og god var den i alle fall, og fås på Kaffebrenneriet. (Værsågod Kaffebrenneriet, gratis reklame, ingen årsak.)

Så til saken. Til jul i fjor fikk vi et elektrisk varmeteppe, og i takt med tantefaktoren, passer jo det perfekt. Jeg har jo tidligere skrevet om putene som frøs fast i veggen på soverommet vårt, så at det er kaldt der inne er jo hevet over enhver tvil. Etter diverse etterisoleringer er det faktisk levelig i hele huset, og det har enda ikke vært under 10 varmegrader på stua når vi står opp. (I fjor var det nede i 4,5..) Nå er det jo litt mildere i år enn i for, men likevel. Jeg er strålende fornøyd!

Tilbake til varmeteppet. Vi har vinduet på soverommet oppe uansett om det er tjue pluss- eller minusgrader, og derfor er det jo HELT perfekt med et varmeteppe. Jeg ruller det over lakenet et par timer før vi legger oss, og simsalabim så er det herlig varmt og deilig under dynene selv om frostrøyken kommer ut av munnen.

I går leste jeg en artikkel om stråling og varmetepper. Jeg vet at man ikke skal ligge på dem om natta (både pga brannfare og helsefare), derfor tar jeg det av før vi legger oss og legger det  på gulvet. Artikkelen jeg kom over i går mente at det var stor stråling av varmetepper generelt og at det strålet av dem også ETTER at de var avslått – og at det ikke var bra å ha det på soverommet. Da er mitt spørsmål: Hvis teppet stråler med en gang det slås på, vil det da være stråling i rommet, i dyna og i madrassen etter at det er tatt av? Det sto det nemlig ikke noe om i artikkelen.

Noen som har kjennskap til dette? Jeg ligger ikke frivillig i et rom der det er stråling, det holder at jeg kommer fra ei fjellbygd som fikk sur nedbør etter Tsjernobyl-ulykken. Vi blir jo utsatt for usunne påvirkninger fra alle kanter, det er greit å unngå dem hvis man kan.

Apropos påvirkning, og over til noe helt annet: I kveld er det MGP og jeg har nesten lyst til å vedde en liten tier på at ei gruppe fra Vestfold vinner hele greia. Nemlig fordi Det Norske Folk er så lett påvirkelige at vi glemmer å gjøre oss opp en ORDENTLIG og EGEN mening, og heller bare gjør som alle andre – og lar oss forlede til å synes at alle meningene som skrives under artikler i avisene er fornuftige og flotte standpunkter.

Jeg håper selvsagt at jeg tar feil. Og joda jeg skjærer alle nordmenn over en kam. Og joda jeg er litt sarkastisk. Og joda, jeg vet at MGP ikke er noe å bruke meninger på i utgangspunktet, men jeg ville bare si det. For å ha sagt det. Og det det hele bunner ut i er at jeg vil at en BRA sang skal representere Norge i finalen.

GOD lørdag ønskes!

En kommentar om “Varmelaken

  1. drit i om det kanskje kan være strålinger i det varmeteppe – JEG savner vårt noe sååå forferdelig ( vi kjøpte to nye i fjor og begge to har blitt ødelagt allerede!!) Da kjøpte vi 2 nye pga ( at vi har to barn, som ønsket senga si oppvarmet!!) og pga at det gamle ( som var mere enn 15 år gammelt!!) begynte å brenne – mens det lå under dyna mi. Mannen hadde hatt det på sin side og så la han det over å min side da han la seg og da jeg kom ned OG HAN SOV – så kom det røk ut fra under dyna mi ( altså det var ikke flammer – men jeg har brennmerker i dyn dyna!!! MEN som sagt den var veldig gammel – MEN som mannen min ringte å klagde på til fabrikaten – at det burde kanskje stå på at den blir usikker – etter X antall år!! MEN vi ble ikke redd varmetepper av det – MEN de må være litt nyere!! Og selv om vi ikke har det så kaldt på soverommet som du sier – så er 14 grader med vinduet igjen – pga at det ikke er satt på noe varme der – rimelig kaldt – når luftfuktigheten ikke kan måles!!
    OPS dette ble langt dette – Det morsomme er når andre mener jeg er gale – så forsvarer spanjolen min meg og sier at det er mye mye deiligere å sove med vinduet oppe og kjølig luft på soverommet!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s