Fru Bilfri

Fyr i peisen, pc`n på fanget, Anna Karenina på bordet, kaffe i kroppen og røde kinn etter tur ute i vinterkulda. En liten shoppingrunde på stressfrie Holmen Senter ga meg to nye bukser og en cardigan, et bilfritt liv fordrer flittig bruk av kollektivtrafikk og sterke bein og jeg føler meg nesten litt satt tilbake i tid (eller frem, det er jo meg og alle pensjonistene) når jeg tar bussen til butikken.

Det tok oss fire dager å få solgt Lillegull. Nå står parkeringsplassen tom og jeg skvetter litt hver morgen når jeg ser ut vinduet, men samtidig så er det godt å ikke ha den å bry seg om. Vi brukte bilen kanskje en gang i uka, og man kan ta mange turer med taxi for det det koster å ha en bil stående på stas. Nå slipper vi forsikring, årsavgift, bompenger, verkstedutgifter, bensin, vedlikehold, irritasjon over brøytekanter og alt annet som følger med. Og skal vi på tur er det mange fine leiebiler å velge i.

For første gang siden jeg fikk lappen i 1989 har jeg ikke en bil til umiddelbar disposisjon, og det kommer nok dager hvor jeg forbanner avgjørelsen – men samtidig kan jeg drømme om den store, flotte, fancy, herlige, nye, deilige bilen vi en dag skal kjøpe! Og det er bedre å drømme om det enn å irritere seg over en bil som ikke blir brukt, er det ikke? Joda. Ikke det at jeg kommer til å bruke den nye, flotte, herlige bilen vi en dag skal kjøpe så mye mer enn den vi allerede hadde, men det er noe med tanken på noe nytt der fremme.

I mellomtiden skal jeg være miljøvennlig – og økonomisk.
Du store all verden.

God tirsdag ønskes! 🙂

2 kommentarer om “Fru Bilfri

 1. Heisann Fruen 😉
  Så flott båtbilde på tidligere innlegg var.
  hmm. tror ikke jeghadde klart meg uten bil. helt merkelig så avhengig man blir, selv om jeg bare har hatt lappen i snart 8 år 😉
  ( tok den som 26 åring 😉

  Jeg eeelsker å kjøre bil og kjører nok desverre også litt unødvendig.

  Jaja, ha en deilig kveld,
  Jeg skal straks en kjapp tur til Wisteria Lane. 😉
  Klem Linn

  Liker

 2. Takk! 🙂 Det er lett å ta fine bilder når motivene befinner seg på alle kanter!

  Jeg tror jeg skal klare meg godt uten bil. Jeg TROR. Og jeg håper 😉
  Mulig det blir helt forjævlig, men jeg har sikkert bare godt av det. Alt er så tilrettelagt rundt oss på alle kanter at det sikkert bare er sunt å kjenne litt på at man må klare seg på en annen måte enn før. Tror jeg.

  GOD KVELD Prinsesse Linn! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s