Fru Februardrømming

Joda, jeg lever! Jeg har bare tatt en alldeles liten timeout for å senke skuldrene, få øynene riktig fokusert igjen og hjerterytmen på plass. Kroppen fant ut etter snart 40 år at det var på tide med en pause. Og når sjølveste Kroppen taler SÅ høyt, da er det bare å høre etter. 
Jeg bruker dagene til å drømme om sommerferie og planlegge tur til Spania. Fly til Girona og mimring på gamle trakter, ei lang og god uke på stranda i Tossa, en lang biltur fra nord til sør, via Valencia, Córdoba og Sevilla – innom små landsbyer, ned til Aljaraque og med avslutning i Faro. Eller Marbella. Eller Málaga.
Høres ikke det ut som en flott tur? Vi har jo vært mye i Nord-Spania i og med at svigers bodde der frem til for to år siden, og er godt kjent i områdene rundt Barcelona. Vi har ikke kjørt så langt sør før, så det skal bli spennende! Jeg liker de spanske veiene, store og rette og det er bare å fyke i vei på autopistaen – mot neste mål. Valencia, Córdoba og Sevilla har jeg aldri besøkt og kona har fortalt så mye om kulturen og oksehalesuppen i Córdoba at jeg blir sulten bare jeg tenker på det. Nå bor svigers i Aljaraque, en liten landsby ved Huelva. Et nydelig sted med «verdens lengste» strender et kvarter unna. Aiaiai, som jeg gleder meg! Kanskje jeg NÅ skal bruke vinteren til å lære meg spansk….? Jeg kan jo tenke litt på det. Til helga kanskje. 
I tillegg til å drømme om sommer og sol og frie, brune tær, har jeg tenkt å gå løs på Anna Karenina av Leo Tolstoj. Jeg har av en eller annen grunn, to uleste eksemplarer i hylla; en på svensk og en på engelsk, men i og med at konsentrasjonen ikke er helt på topp, har jeg vært på biblioteket og lånt den på norsk. Grunnen til denne plutselige Leo Tolstoj-interessen er at jeg fikk en telefon fra kulturhuset i barndommens dal. Riksteateret skal sette opp stykket om Anna Karenina der i mars og min venninne kuturhuskonsulenten lurte på om jeg kunne skrive en liten blogg om historien – sett med mine øyne, og det er klart jeg kan! 
Innimellom dagdrømminga i vinterkulda – ikledd mammastrikket Marius, og innimellom lesing og pusteøvelser, er jeg endelig online igjen. Min nye, hvite iPhone fant veien inn i mine hender i går, og gleden over å kunne leke litt med kamera og andre apper igjen, DEN er stor! Galskap. Fullstendig galskap å bli så forelsket i en duppedings. 
Forøvrig godt at man kan finne gleder i dilldall og drømmer. Det krever bare en oppvarmet stue og en god stol.
FIN onsdagskveld ønskes! 🙂

3 kommentarer om “Fru Februardrømming

 1. Åh, den ferien hørtes deilig ut! En skikkelig drømme-voksen-ferie. (Tenker et par uker på Sunwing e.l høres ut som et mareritt…)
  Jeg har ønsket/krevd en voksentur i 40-årsgave, og det blir 5 dager i Barcelona i pinsen.
  Det er viktig å drømme om sommer og opplevelser! Fin genser!

  Liker

 2. Haha, jeg synes ikke Sunwing høres SÅ skrekkelig ut, men jeg greier meg nok veldig god uten, haha! 🙂

  Barcelona i pinsen, din heldiggris! Jeg var der i pinsen i fjor forresten, nydelig temperatur – og en LANG fjelltur på tilsammen seks timer. Har du sjansen til å ta bussen opp til Montserrat er det absolutt å anbefale! (Vi gikk.. rett opp. Aldri vært så sliten noen gang.)

  Klem! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s