Fru Tunellsyn

I går hadde jeg en veldig ekkel opplevelse. Jeg satt som vanlig ved pulten min på jobben og holdt på med ett eller annet, da jeg plutselig merket at jeg ikke så helt skarpt. Jeg blunket og tok en ny titt, men det ble bare enda verre. Alle bokstaver glei inn i hverandre og selv om jeg prøve å se med ett øye, var det helt umulig.
Jeg vet ikke hva som gikk gjennom hodet mitt, annet at jeg hadde et enormt behov for å komme meg ut. Jeg tok på meg jakka og hastet ned trappa, tenkte i et nanosekund at det kanskje var dumt å besvime midt på Youngstorget – for det var en litt sånn følelse i kroppen, men det var av en eller annen grunn bedre enn å dåne midt blant kolleger.
Jeg surra rundt på torget noen minutter og det føltes som om jeg hadde drukket ti konjakk og så dobbelt, samtidig som det føltes som om jeg så inn i en tunell og sorte flekker danset foran øynene. Og det gikk IKKE over, uansett hvor mye jeg konsentrerte meg. Jeg tror jo at alt går over av seg selv, og skal ikke plage fagfolk unødig, men denne gangen ble jeg faktisk litt redd. Synet skal man ikke tulle med, og både netthinneavløsning og propp var innom tankene mine. Krisemaksimering.
Jeg husket plutselig at en optiker holder til rett ved inngangen til jobben, så jeg halvløp ned til ham, spurte om han hadde tid og forklarte problemet. Han testet syn og trykk og gud vet hva, spurte og pratet, og i løpet av den halvtimen jeg satt der hos ham, gikk det sakte over.
Hva han mente det var? Stress! Stress og kaffe!
Jeg har absolutt stresset mer enn jeg gjør akkurat nå, men tydeligvis reagerer kroppen på noe og det skal jeg lytte til. Når jeg tenker meg om har hjertet slått litt dobbelt i det siste, det er en nestenkink i nakken og jeg puster absolutt ikke med magen.
På tide å lytte til kroppens signaler med andre ord.
No more coffee for me. Ikke på noen dager i alle fall. Og ikke av typen espresso. Mulig jeg tillater en liten tynn en, samtidig er jeg livredd for at det med synet skal skje en gang til. Noen som har opplevd dette og som kan gi meg noen råd?
Verdens søteste optiker, uten kjedetilknytning og etablert på 70-tallet som en familiebedrift, sendte meg følgende sms ti minutter etter at jeg gikk ut døra hans: «Fru Perez. God hvile fra en pc kan være å se litt ut i rummet av og til, puste godt og rulle litt med skuldrene. Ha en fin dag! Mvh optiker Erik Falchenberg»
Han fikk en ny kunde i går.
Og jeg fikk ny forståelse for den rare kroppen vår.
Aldri så galt at det ikke er godt for noe!
God torsdag! 🙂

5 kommentarer om “Fru Tunellsyn

 1. Uff, det er skremmende når sånt skjer! Det var bra du fikk hjelp så raskt. Har ikke opplevd akkurat det, men tidvis «blindhet» (ikke sort, bare helt slørete) etterfulgt av tidenes hodepine, har jeg opplevd et par ganger. Tror det har noe av samme årsaken til dine plager. Fikk inntrykk av at det ikke er øynene det er noe feil med, med nervene som spiller deg et puss (dette har jeg selvfølgelig ikke greie på). Stram nakke osv.

  Stress skal man ha respekt for. Leste dette i går, syns de øvelsene var interessante 🙂

  http://www.driva-eget.se/trana-upp-din-stressmuskel-1133489

  God bedring!

  Liker

 2. Tusen takk for tips Karin! 🙂
  Jeg trodde et sekund at det kunne være slike synsforstyrrelser som noen får før migreneanfall, men jeg har jo aldri hatt det så ble litt smånervøs. Optikeren sa det ikke er øynene, men selve kroppen som rett og slett kobler ut ett eller annet.

  Skal ta meg med de pusteøvelsen!
  KLEM! 🙂

  Liker

 3. Godt at det gikk over, og masse skryt til optikeren! Det er service, det!
  Jeg har ingen gode tips til deg, men mamma hadde netthinneløsning for en del år siden, og hun opplevde det som at hun «så» en strek midt i synsfeltet, og så «svirret det en haug med fluer» foran øynene hennes. Hun trodde en stund at det faktisk var fluer, men de var jo umulige å slå med fluesmekkeren 😉 Etter operasjon har alt vært bra igjen. Om det finnes fler symptomer ved netthinneløsning vet jeg ikke, men da vet du ihvertfall to av symptomene på akkurat det.

  Liker

 4. Ja han var veldig hyggelig! Ikke tok han betalt heller! Skjer det egentlig lenger??

  Jeg fikk med meg et rutenett med en svart prikk i midten. Jeg skalse på det av og til og hvis de rette linjene en dag er buede, må jeg ringe øyelege asap. Ikke det at jeg tror jeg noen gang får netthinneavløsning, men da VET jeg i alle fall.

  Har greid meg uten kaffe i hele dag, men er fortsatt svimmel og litt dårlig syn, så spørs om det ikke må annet krutt til enn bare å kutte ut kaffen.

  Takk forresten! 🙂

  Liker

 5. En sjelden gang kommer man over noen som bare hjelper til, selv om de kunne tatt seg betalt. Og DE setter man pris på og kommer tilbake til!
  Masse god bedring! Håper avslapping i helgen hjelper masse! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s