Fru KameraApp

Jeg er bare helt på trynet forelsket i kamera-appene til iPhone. Jeg kan sitte i timevis og redigere bilder jeg har tatt med Camera+ og Magic Hour. Prøve forskjellige linser og rammer og stiler, frem og tilbake, opp og ned, hit og dit… og så blir jeg så GLAD av å se hvor fine bilder det kan bli til slutt! Gamle bilder som jeg tok før iPhone kom inn i mitt liv, redigerer jeg i forskjellige programmer jeg har på pc`n, det er ingen som slipper unna. 
Jeg er vel over gjennomsnittet glad i å ta bilder, og knipser ivei med en gang jeg ser noe interessant eller fint, om det er et spesielt lys eller stemning, en fantastisk soloppgang eller solnedgang, en spesiell sjattering i bølgene, en vakker blomst, noe rart eller bare noe som gjør at jeg stopper opp et sekund. Det blir mange bilder i løpet av et år, også mye fjas som ikke er vits i å samle på, men så er det det der med at «jeg skal bare» og så blir de bildene som bør slettes, også liggende i en eller annen mappe. Og til slutt blir det så mange at de bare får ligge der, det tar alt for lang tid å gå gjennom. 
Jeg har lagret bilder over alt. På Foto Knudsen, på Eurofoto, på eksterne harddisker, på jobb-pc, på hjemme-pc, på iPhone, på gamle telefoner, i gamle digitalkamera, på minnebrikker, på cd`er… det er MANGE bilder i mitt liv. For ikke å snakke om de jeg tok før digitalkameraets tid, alle jeg har fremkalt og som ligger i store esker og i album på pikerommet i barndommens dal, i album og esker på loftet her i Askelien, og i  skuffer og skap fordi jeg har tenkt å gjøre noe med dem og så har jeg ikke kommet så langt. Noen HAR kommet seg inn i rammer og opp på vegger, men det er mange, mange, maaaange som ikke har fått sjansen til å vise seg frem enda. 
En vakker dag! En vakker dag skal jeg ta meg tid til å rydde ordentlig – både i fysiske bilder og i de som er lagret på nett og harddisker. Jeg skal lage et skikkelig system sånn at jeg kan glede meg over alle bildene istedet for at de ligger der til ingen nytte. Hvordan gjør dere det? Det er jo utrolig mange av dere som tar enda flere bilder enn det jeg gjør – og ikke minst; FINERE – hvordan bruker dere dem? Alt kan jo ikke legges ut i bloggen – er dere flinke til å fremkalle og ramme inn de vakreste? 
Om tre måneder skal jeg ta enda flere bilder. Da skal jeg virkelig begynne å ta ORDENTLIGE bilder! Da fyller jeg nemlig 40 år og det eneste jeg har ønsket meg er digitalt speilreflekskamera. Hvis jeg ikke får det, blir jeg så lei meg at jeg ikke orker tenke på det engang. Minst en gang om dagen blir jeg stående å tenke «Hvis jeg bare hadde hatt et speilreflekskamera NÅ!» Det er jo så mange motiver som krever litt mer enn en iPhone! 
Jeg holder ut. I mellomtiden skal jeg leke meg videre med appene mine. Det er jo ikke bare de førstnevnte som tar mye av tiden og konsentrasjonen min, Hipstamatic og Instagram er jo også helt fantastiske duppedingser! 
Noen ganger lurer jeg på hvordan jeg overlevde uten iPhone. 
Og det kommer fra ei som ALDRI skulle ha det. To klikk og jeg var hekta. Takk for det. 
GOD SØNDAG! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s