Fru Førjulsglad

Jeg er så glad for at Pelle er i god form om dagen! Jeg vet ikke om det er fordi vi har trappet ned og kuttet ut kortison eller om det er en del av sykdomsbildet, men han er i allefall lik seg selv og i farta, spretter rundt og vil leke, er på konglejakt (som på bildet) står opp med meg om morgenen og vil kose og er til å spise opp, så god er han. Det er ikke mye som gjør meg gladere enn det akkurat nå.

Jo forresten – jeg er også glad for at det er TRE dager til ferie, for at alle gaver er pakket inn og levert eller sendt med posten, for at godteriet er pakket inn i cellofan og prøvesmakt så mange ganger at det snart er smakeforbud, for at planene for jula er veldig gode å tenke på med trygg og god familietid i barndomshjemmet, søskenbarntreff på julepyntet bondegård, storfamilielunch og venner, toppet med nyttårsaften i Asker sammen med noen av de fineste jentene – joda, jeg har så mye å være glad for!

Hvis jeg i tillegg topper dette med at jeg i dag tidlig sto og tenkte på at jeg er så uendelig priviligert som etter åtte år fortsatt skynder meg hjem til konemor eller gleder meg til hun skal komme innom kontoret eller synes det er romantisk å ta bussen sammen om morgenen eller våkner om natta fordi det er trangt og varmt fordi hun ligger helt inntil på en side og Pelle på den andre og jeg får tårer i øynene fordi jeg kjenner kjærlighet – DA kan vi si oss fornøyd med dagens gladkristne utbrodering.

I lys av alt som er godt, tenker jeg selvsagt automatisk samtidig på de som ikke har det så bra, om det er med mat, penger eller kjærlighet – og jeg får (kvinne som jeg er) dårlig samvittighet for at jeg var så heldig å havne på den siden der gresset er grønt. Det er kanskje til og med politisk ukorrekt å være så glad på egne vegne i disse dager (eller politisk korrekt å få litt ekstra dårlig samvittighet?) men pokker heller. Jeg har fått en tilmålt tid her på jorda, og den har jeg tenkt å sette pris på – uten å bry meg om den forbaska tufsen som sitter på skuldra mi og hvisker at jeg bør ha dårlig samvittighet fordi noen andre ikke har det like bra.

Jeg tenker jeg knipser ham helt AV skuldra jeg. Han kan finne noen andre å plage, noen som virkelig trenger det. Så kan jeg bruke energien min på å gjøre gode ting istedet for noe så bortkastet som dårlig samvittighet. Jeg kan ikke redde verden, uansett hvor store planer jeg har hatt om det siden jeg første gang kunne tenke en ordentlig tanke.

Men litt kan jeg gjøre, og litt er bedre enn ikke noe.

Små gjerninger kan fremkalle store smil.

God førjulstirsdag! 🙂

2 kommentarer om “Fru Førjulsglad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s