Fru Søndagsrefleksjoner

Toppen av søndagsglede er å sitte ved forkostbordet og oppdage at man har glemt at klokka er stilt og at dagen dermed plutselig har en hel time ekstra! Sol og varmegragder – en helt perfekt dag til å gå lang tur og bare sløve på kafè, bibliotek og hjemme.

Trodde jeg.

Dagen har blitt brukt til å forberede hus og hage på snø og minusgrader. Alle møbler og hageredskaper har blitt stablet unna, de siste plankene og spikrene er på plass på veggene på tilbygget, beslagene jeg har drøyd med er endelig på plass på taket og takrennene er renset for løv. Et tre har jeg også fått saget ned, snakker om effektivitet når vi først setter igang! Alt dette skulle selvsagt vært gjort for lenge siden, men det er ikke alltid oppussing lar seg kombinere med utstrakte behov for å være sosial. En vakker dag kommer vi i mål med alt, jeg lover!

Nå sitter vi her, røde i kinnene og med vonde rygger, fyrer i peisen og er stappmette av hjemmelaget pizza. Konemor ser film, Pelle snorker og jeg sitter og halvsover i stolen min mens jeg leser alle bloggene jeg ikke har fått lest på lenge. Med andre ord, en helt perfekt søndagskveld som skal avsluttes med nye episoder i yndlingsserien Downton Abbey.

Midt i all idyllen går tankene til barndommens dal og de som i helga mistet den kjæreste de hadde til kreften. Alt for tidlig, alt for ung og alt for urettferdig. Om det var noe som helst jeg kunne gjøre for at verden skulle bli et bedre sted å være, var det å utrydde kreft. (En naiv, egoistisk og liten utrydding i den store helheten, men noen ganger er man seg selv nærmest.) Det er ikke mye jeg synes er mer urettferdig enn kreft. Den rammer blindt og etterlater seg så mye sorg og smerte at til og med en med skrivekløe blir tom for ord.

Ta vare på de du har rundt deg og gi noen en impulsiv klem.
Livet er så alt for kort til å ikke vise andre at vi bryr oss.

Søndagsklem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s