Fru Pratsom


Om jeg hadde plottet inn Pan Am i kalenderen min? Oh yes. På kalenderen på kjøkkenveggen også. Det er sjelden jeg gleder meg så mye til noe som kommer på tv, jeg har nesten hatt nedtelling. (Det var jug. Jeg HAR hatt nedtelling)

Jeg ser ikke så mye på tv egentlig. Jeg ser på programmer om dyr og oppussing, og en og annen reality – som Robinson, men ellers er det fint lite som får meg til å krysse av på kalenderen i allefall. Hollywoodfruer og Privat Praksis, pinlige sykdommer og dokumentarer kan jeg bruke tid på, men heller ikke de er livsnødvendige. Greys og Frustrerte fruer har jeg nesten ikke sett i det hele tatt, det har ikke helt appellert til meg selv om jeg synes han sjefslegen er kjekk.

Pan Am derimot! Alle homsers og ungpikers drøm, ikke rart den appellerte til meg! Pene damer i flotte uniformer, eleganse, glamour og klasse, noe å drømme seg bort til og ønske at man kunne skru tiden tilbake av.

Det var et ganske stort sprik til likestillingsdebatten som gikk på NRK etterpå kan man si. Ottar får ikke meg på laget i år heller, uansett hvor mye fornuftig de kunne komme til å si. De burde ta et kurs i artikkulering og generell holdning, men mulig de legger opp til å ikke bli skjermens yndling? Trude Mostue kan også bare ta hatten sin og gå – tilbake til «sin lille verden» som hun så fint hisset seg opp over. En ørevask er å anbefale. Forøvrig kan hun egentlig bare holde munn og kose seg hjemme med barn og amming mens mannen gir henne husholdningspenger, og så kan hun la de kvinnene som vil jobbe og bruke hodet sitt få lov til det.

Når det gjelder amming og permisjon er ikke jeg den rette til å rope høyt om verken det ene eller det andre, men jeg er fan av at voksne mennesker som har greid å lage barn, også kan greie å bli enige om hvem som skal være hjemme når og hvor lenge, uten at man trenger paneldebatter og ramaskrik i avisen. Det eneste jeg vet er at det fortsatt er kvinnene som må amme, men hvis de ikke vil eller får til, så må da vel det være verdens minste sak å bli enig om. Med så mange flotte tilsetningsstoffer som finnes i alt nå for tiden, får sikkert barna i seg det de trenger ved hjelp av en helt vanlig morsmelkerstatning. Det finnes sikkert trendy økologisk og biodynamisk morsmelkerstatning også, og da er i alle fall problemet løst, er det ikke? Sukker og stress kommer til å bli barnas største fiende uansett om de har fått ekte morsmelk eller ikke. Fokuser litt på det istedet.

Om jeg har en tendens til å prate meg bort fra det jeg egentlig skulle si to ord om? Du sier ikke det.

God fredag! 🙂

En kommentar om “Fru Pratsom

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s