Fru MusehusTil tross for min iherdige innsats i fjor høst, hvor jeg lå på ryggen og stiftet netting mellom mur og vegg rundt hele huset, kommer musa seg inn på loftet. Jeg vet jo at de ikke trenger store hullet for å komme seg inn, men pokker heller!

Jeg har satt ut sju musefeller og er oppe for å sjekke, om ikke hver dag, i alle fall hver annen, og det sitter som regel ei i hver felle. Vi hører dem hver kveld, de løper tassende over taket på soverommet, grafser i veggene – og går i fella. Og for et rabalder når fella smekker over dem! Pelle tar helt av når det skjer og jeg gråter litt i hjertet hver gang jeg hører kampen starte. Staaakkars små. Det høres jo ut som om det er et monster som har gått i en felle der oppe, SÅ mye bråker de. Jeg prøver dog å bruke fornuften: Det er dem eller oss!

Heldigvis holder de seg kun der oppe, og ikke spiser de på noe særlig av verdi heller (Det skal sies at alle klær og andre tekstiler ligger i musetette bokser – og det fungerer, takk for det.) men de er altså ganske høflige av seg og ødelegger lite. Det går helst i gjenbruk av slikt vi ikke trenger, som glavadotter og snytepapir som jeg har mistet en eller annen gang.

Jeg har satt ut en boks med giftblokker, men de tror tydeligvis at det er en fantastisk nydelig liten hybel, for hver gang jeg er oppe må jeg tømme den for gamle spiker, glava, flis og fugeskum. Gifta er urørt inne i hybelen. De giftblokkene jeg har satt ut og spikret fast i gulvet derimot, de går unna som lørdagsgodteri. Jeg tror de har det godt der oppe, jeg kan nesten se dem for meg der de kommer løpende, bråstopper når de ser den sorte boksen med TO innganger, jubler “Wow, sjekk den da gutter, DEN kåken jo!” og så starter de innflytting og isolering. Hva de skal med spiker der inne er jo et mysterium. Våpen? Ikke aner jeg i alle fall.

Da jeg hørte de begynte å flytte inn der oppe, fylte jeg fellene med fårepølse (som var det jeg hadde tilgjengelig) og det liker de tydeligvis. I og med at det på en måte er MITT frokostpålegg også, har jeg fått et lite dilemma. Det ER ikke like digg med fårepølse når jeg må dele den med disse små krypene. Og det er ikke like stor nytelse å spise den på brødskiva etter å ha plukket x antall mus fra fella der de ligger stokk døde og stive – med en stor bit i munnen.

Jeg velger å la dem få ha fårepølsa alene – i alle fall for sesongen. Og nå er vi jo så vant til at de er der også, at det nesten føles litt hyggelig og hjemmekoselig med den tassinga. Ikke at jeg IKKE tar imot råd for hvordan bli kvitt dem med stor takk, de SKAL jo ikke bo der oppe, men hvordan i all verden skal vi få stengt dem ute?

På forhånd takk for tips!

GOD torsdag ønskes uansett – med eller uten mus! 🙂

3 kommentarer om “Fru Musehus

 1. Er det ikke så at ei mus kan komme seg gjennom hull på størrelse med et nøkkelhull?

  Spørs om ikke du har slurva med nettingen kjære, evt at de krabber gjennom noen av de lagene med vegger der har på den lille stua deres? 😉

  Liker

 2. De kan også finne på å krabbe inn gjennom fx luftventiler eller luftesprekker på loftet hvis nettingen der er gåen. Brukt netting med små nok hull? Kontakt et skadedyrfirma og hør med dem.

  Liker

 3. Jeg har lagt musenetting rundt hele huset og det er så småmasket at de UMULIG kan komme gjennom.

  Det som kan ha skjedd, er jo som Mr HJF sier, at det er EN liten åpning mellom skjøtene sånn at de får klatret opp veggen og kommet seg inn på den måten.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s