Fru SUPERpositiv!


Jeg fikk en kommentar på et av innleggene mine fra forrige uke, som fikk meg til å tenke litt. «Kanskje du er i ferd med å bli en sur gammel tante?» sto det.

Kanskje jeg ER det? Eller er det helt normalt for en som tar kollektivtransport opp til to timer om dagen å filosofere, surne, le, forbanne og gruble over hvorfor andre mennesker er som de er? Jeg bryr meg jo ikke så mye om hvordan folk er ellers – så lenge de ikke plager meg selvsagt.

Jeg funderte på dette mens jeg satt på bussen i dag tidlig. Jeg tenkte over det faktum at jeg er barnefri og lurte på om DET kunne ha noe med saken å gjøre? At man blir sur av å ikke ha barn som opptar hele ens liv og eksistens? At man da har alt for mye tid til å irritere seg over at ikke folk kan oppføre seg? At man blir så egosentrisk at alt bare handler om meg og mitt? Jeg nekter og tro det. Og da jeg luftet spørsmålet på jobb i dag tidlig, fikk jeg mine mistanker bekreftet. De med barn – og spesielt de som tar kollektivtrafikk, irriterte seg over akkurat det samme som jeg slenger med leppa for.

Planene mine for å unngå og bli stemplet som ei sur ei, blir da enten 1.) Begynne å kjøre bil til jobben, noe som er helt utelukket både av miljømessige og tidsbesparende grunner. 2.) Jeg må bare godta at når 60 stk er klemt sammen i en buss, er det alltid noen som ikke kan oppføre seg. Eller 3.) Jeg må bare rense hjernen, slutte å betrakte folk og konsentrere meg om musikken, boka og bloggingen min.

For jeg ER jo ikke en sur gammel tante! Bare spør hvem som helst rundt meg! Jeg har innrømmet at jeg er morragretten og litt grumpy når jeg er sulten, men sett bort fra det er jeg da slett ikke sur? Jeg?

Jeg velger å tro at mine blide og positive egenskaper er flere og større enn de sure og dårlige. Og så skal jeg heretter fokusere på gladkristne ting å skrive om, det finnes selvsagt ingen gyllen middelvei. (Det som er dumt er at det ikke er like moro å bare være positiv – det er nemlig deilig å skrive ironiske og sure ord innimellom!)

For å gjøre kommentatorens ord til skamme: Jeg innfører herved den positive uken!
Sur gammel tante du liksom. Særlig.
Ikke på denne bloggen det nei!

Ha en SPRUDLENDE og HERLIG og FANTASTISK mandagskveld! 🙂

En kommentar om “Fru SUPERpositiv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s