Fru Duracell


Morgen rød gjør aften blød, er det ikke noe med det? Sånn så det i alle fall ut da jeg titta ut vinduet på badet i dag. “Gravemaskin i morgensol” er herved fanget i linsa mi. Jeg blir så glad av slike små naturfenomen, hvis man kan kalle det det? Jeg har i løpet av året opparbeidet en merkelig interesse for himmel og skyer, og jeg var ikke klar over det før kona tilfeldig nevnte det. Jeg har ikke tall på alle bildene jeg har tatt av rare, spesielle og vakre skyer i sommer. Hva jeg skal med dem? Jeg får samle dem og bruke dem til noe kreativt, som mormor ville sagt.

En annen ting jeg blir glad for er at mamma hadde sin siste dag med stråling i går, etter at hun fjernet kreftkulen i brystet. Nå kan vi legge dette bak oss og det gjør godt i sjela kjenner jeg. Nå skal jeg ikke bekymre meg for akkurat DET lenger. (Det er nok av andre ting må vite, her krysser jeg av på lista etter hvert.) Hurra for mamsen!

Jeg blir også veldig glad for at jeg har tippet 50 tusen gjester her på bloggen! Hurra for bloggen! Femti tusen er jo en fjert i havet og ikke i nærheten av millionene som andre kan feire, men alle monner drar. Og alt kan feires!

Noe som IKKE gjør meg glad (Jeg må jo ha med det også sånn at dere ikke tror at jeg er overpositiv i dag, ikke sant?) er programmet Veterinærdrømmen som jeg så på FEM i går. De hadde en Cavalier inne til undersøkelse fordi hun gikk skeivt og var litt rar, og de kom frem til at hun hadde «ett eller annet som gikk på nervene» og at hun kom til å leve og leke lenge.

Alle som noen gang har vært borti sykdommen syringomyelia (SM), forstår at den stakkars hunden har SM. Jeg skal spise sokkene mine, med kapers og sylteagurk (som er øverst på hatlista mi) om ikke den hunden har det. Det jeg ikke forstår er hvordan i all verden veterinærhøyskolen ikke engang NEVNER at det kan være denne sykdommen? Ikke et ORD om den! Det er greit nok (eller egentlig ikke) at studenten ikke har hørt om SM, men at de erfarne som er der, ikke med en gang ser symptomene? Tar jeg virkelig feil? Den hunden gikk så skeivt, og så så trist og lei seg ut at jeg begynte å gråte da jeg så henne – og når hun fikk tusle ut igjen, uten medisin, uten diagnosen og uten informasjon til eier – DA gråt jeg enda mer. Jeg håper hun har det bra!

Når vi først er inne på syringomyelia, kan jeg jo nevne status på Pelle. Han har hatt den beste sommeren i hele sitt liv tror jeg. Han har gått fri i skog og mark og fjell og sjø (ikke si det til noen, jeg vet det er båndtvang) og bare kosa seg. Tisset på hver en stein, snust på hver en blomst og badet i hvert et vann. Han bada så mye at det til slutt luktet sure og våte sokker av ørene hans, så da ble det brått slutt.

Han går på medisin for å holde sykdommen i sjakk, og i hele sommer fikk han Omeprazol i tillegg til Gabapentin, og det virket som en veldig bra kombinasjon. Omeprazpol skal man ikke gå på mer enn åtte uker i strekk, fordi det er hardt for magen, så nå har han vært uten det en måneds tid og vi har merket forskjell. Halsmusklene blir harde og varme, han går med hodet på skakke og ser ut som en S i ryggen når han står opp om morgenen. Vi prøvde med Metacam en periode nå for å se om det hjalp, men det var ingen bedring. Nå får han Omeprazol igjen en gang om dagen (i tillegg til Gabapentin morgen og kveld) og det virker allerede som om han har det bedre. Så får vi bare krysse fingre og tær og tro at han HAR det bra og at han ikke bare lurer oss. Vi er jo sjeleglade for at vi i det hele tatt fortsatt har ham hos oss, vi var jo innstilt på at han skulle få slippe etter sommeren, men når det er så bra som det er nå, skal han få sprette rundt en stund til.

Sånn. Da var bussen inne i Oslo, og det er på tide at JEG spretter litt.
Jeg har så mye å gjøre om dagen at jeg føler meg som en duracellkanin. Jo mer jeg har å gjøre, jo mer får jeg gjort og jo mer energi har jeg – tjohopp!

Ha en flott torsdag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s