Fru Voksenfjortis


Jeg elsker å bo på landet, men noen ganger blir jeg litt lei av den lange veien. Alt må planlegges, selvsagt fordi vi har Pelle som ikke skal være hjemme alene mer enn ti timer, og da er det ikke like lett å være impulsiv lenger.

Det er nok DET jeg savner, heller enn den lange veien, selv om det er medvirkende. De impulsive kaffekoppene etter jobb, middag, fredagspilsen, shopping.. Jeg sparer jo maaaange penger på å ikke kunne bli med på dette hver dag lenger, så noe positivt er det jo i det. – og når jeg tenker meg om så har de fleste barn og andre forpliktelser de må hjem til klokka fire også, så da er det ikke så ille likevel. Dessuten koordinerer vi oss jo alltid, konemor og jeg, så ting ordner seg jo.

Hva er det jeg sitter og klager på egentlig? Det å bli voksen og ha forpliktelser?
Det kunne jo vært verre.

Jeg kunne vært fjortis.

Jeg ser på den trøtte fjortisen som har tatt seg den friheten å legge seg i setet foran meg på bussen. Hun lukter svette og parfyme, har trendybustete hår, nesten ingen klær på (sett med mine voksne øyne) – men en stor parkas hun (tydelig vis) ikke vet hvordan glidelåsen fungerer på og derfor alltid går med åpen, kviser i panna og skoleboka i fanget. Hun snakker alt for høyt i telefonen og har et språk som jeg har blitt for gammel til å synes er kult. Hun gir faen i at hun klemmer meg opp i veggen fordi stolryggen er nede og nyter det at hun bare kan tillate seg å gjøre slikt – fordi hun er en ufordragelig fjortis.

Joda, jeg kunne sagt fra at det er litt trangt her, og normalt hadde jeg også gjort det. I dag orker jeg ikke. Hun vil tro at jeg er en sur gammel bitch og jeg kan komme til å si noe urteit som hun kommer til å fortelle vennene sine og le hysterisk av, dele det på Facebook og plutselig er det noen som kjenner noen som kjenner noen som skjønner at det er jeg som er dusten det er snakk om.

Det er best å holde kjeft.
Verden har blitt alt for liten til at man kan drite seg ut lenger.

God onsdag! 😉

En kommentar om “Fru Voksenfjortis

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s