Fru Engasjert!


Vel overstått valg folkens! Jeg må si meg fornøyd med resultatene både i Asker, Oslo og Oppdal – til tross for at sistnevnte fortsatt er alt for rød og Jensvennlig. Ordføreren har gjort og gjør dog gode ting for barndomsbygda og det er det viktigste. Det er vel kanskje ikke så mange alternativer som kan fylle hans sko heller, når jeg tenker meg om. Og så var det jo dette med forandringer. Det er jo skummelt må vite.

At Fabian (forhåpentligvis) får fortsette i Oslo gleder mitt hjerte og at Høyre fortsatt regjerer i Asker er helt etter mitt valg, så i dag har jeg ikke mye å klage på. At Frp i tillegg gjorde et gjennomdårlig valg er dog nesten det gledeligste oppi det hele! At noen i det hele tatt kan stemme på et parti som har en som Carl Ivar på laget, er for meg helt uforståelig. Ikke det a jeg liker Siv så godt heller, men hun virker i det minste nogen lunde smart innimellom. Jeg lurer på gjennomsnittlig sosial IQ og medmenneskelig empati i Frp? Den kan ikke være særlig høy. Eller gjennomtenkt.

Som den pliktoppfyllende borgeren jeg er stemte jeg selvsagt også i kirkevalget, etter å ha lest alt jeg kunne komme over om kandidatene. I menighetsrådsvalget la jeg mest vekt på de som ønsker en inkluderende og åpen kirke, som gjerne kan brukes til kulturarrangementer og samlingssted for bygda, mens i bispedømmerådet var det de som sier JA til å jobbe for at vi får en vigselsliturgi som er uavhengig av seksuell legning, som fikk mine stemmer.

Det er viktig for meg å få inn noen som ikke gjør forskjell på folk, som kan dytte de overkonservative, mørke, gammeldagse og fordømmende medlemmene om ikke ut av rådet, så i alle fall i riktig retning for å få flertall for gode tanker og gjerninger.

At jeg gidder bry meg, tenker du sikkert. Jeg bryr meg fordi jeg vet at mange homofile vil gifte seg i kirka, fordi de for det første har en personlig Gudstro men også fordi de, på lik linje med de fleste heterofile som gifter seg i kirka, liker hyggelige tradisjoner. For det er jo det det er for de fleste. En hyggelig tradisjon i et vakkert rom. Dette vet prestene også (de er jo ikke dumme selv om om noen av dem er litt vel trangsynte) og derfor kan jeg ikke skjønne hvorfor det ikke kan være likt for alle mennesker. Alle gjester bør være gode gjester i en institusjon som ikke akkurat er på vei oppover i popularitet. Kirka spiller en stor rolle i mange folks liv, men ikke nødvendigvis på grunn av Gud. Dessuten tror ikke jeg Gud ser forskjell på homo og hetero, folk som har vært skilt eller fått barn utenom ekteskap. Han er like glad i alle og det mener jeg at prestene bør være også så lenge de jobber der de gjør.

Jeg vil ikke forskjellsbehandles av kirka, som jeg er døpt og konfirmert i, fordi jeg ble forelsket i ei jente og ønsker og leve sammen med henne resten av livet fordi at det gjør meg lykkelig – som jeg mener må være meningen med livet. Nå er jeg heldigvis godt gift og hadde kanskje uansett valgt å ikke gifte meg i kirka, men det kommer mange etter meg! La oss håpe vi i natt fikk inn mange gode mennesker som vil jobbe for at alle skal behandles som Guds barn, ikke bare de som får goodwill fra kristenkonservative som leker allmektig.

Og der var plutselig en hel busstur brukt opp på politikk. Ska sei. Det hadde jeg ikke trodd om meg selv? På tide å dreie hodet over på andre ting.

GOD blåtirsdag! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s