Fru Husmus


For første gang siden vi kjøpte Askelien gleder jeg meg til at kulda kommer! Jeg er så spent på om vi merker endring etter at vi i helga la ny isolasjon på spisestua, jeg synes selvsagt at jeg merker det allerede (det VAR litt varmere på gulvet i dag tidlig? ) men om det er godvilja mi eller om det er reelt, er ikke godt å si.

Effektiv helg har det i alle fall vært! Bror og svigersøster kom i femtia på fredag, og da vi spiste middag klokka åtte, var allerede alt panel revet ned og nesten alt som skulle kastes av gammelt materiale og velstablet og bortgjemt rot, kastet i kontaineren.

Lørdag var vi ivrige og oppe tidlig – av med gammel papp, på med lekter, sperre og isolasjon og opp med panel igjen. Snakk om espressbyrå! Jeg måtte kjøre et par runder for å kjøpe plank og andre ting jeg måtte ha med huskelapper til, men med så god service som man får i byggevaresjappene, var det jo ikke noe problem? Det er bare å ta frem smilet og vrikke litt på rompa det, så blir den sureste lørdagshjelp bli som ei sol og gjør som du ønsker. Kvinnelig list skal man altså ikke undervurdere. Min indre blondine (som er smartere enn hun tror) er ganske grei å ha i møte med menn på bilverksted og byggevarer/trelast. Det er ikke mye jeg trenger å gjøre selv, for å si det sånn. Takk til dere menn for at dere lar dere lure, jeg elsker dere litt for det.

Av alle hjelpsomme menn i hele verden, er lillebror en av de jeg elsker mest og det er til og med helt uavhengig av hans hjelp, den er bare en bonus. Uten han hadde vi ikke vær ferdig, nå er det bare et par planker igjen og de skal vi greie å ta selv. Eller, konemor tar dem. Hun er en skikkelig handywoman når det kommer til snekring!

I tillegg er alt av rot på eiendommen fjernet, så nå ser det ut sånn som det skal: Rent, pent og respektabelt. Jeg fikk lagt på beslaget på taket (men hadde selvsagt for lite så det er fortsatt halvveis ferdig – mitt lodd i livet tydeligvis..) søster og svigersøster malte boden og alt er faktisk bare velstand i heimen.

Mens jeg venter på kulda skal jeg nyte den lille lunken som høsten tross alt er snill og gir oss om dagen. Jeg tror til og med jeg har fått et par fregner av å være ute hele helga. Der jeg ikke har fregner, har jeg blåmerker. På innsiden av armene, på lårene og på legger. I tillegg har jeg et sår på stortåa fordi jeg holdt på å sage den av meg med bajonettsagen. Det som var det verste var at det var den FNE stortåa som holdt på å gå med. Den andre ser allerede maltraktert ut etter å ha blitt klemt flat av en jernstang i hine hårde dager.

Sånn ja. Fint det fru Perez. Nå vet «hele verden» hvor stygg tå du har. Bilde? Glem det. Jeg vil gjerne beholde noen lesere, det er litt kjedelig å skrive bare til seg selv.

God mandag! Med eller uten helt perfekte kroppsdeler! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s