Fru Etterisolering


Det var jammen meg godt å få tilbake kona! Fire dager uten henne er noen dager for lenge, selv om vi har vært sammen i åtte år og sikkert bare har godt av å få litt luft under vingene og anledning til å breie oss ut i hver vår seng uten at noen dytter eller sukker. Det er dog mye hyggeligere med den dyttinga enn å ligge alene flere netter på rad. Ikke det at hun dytter. Det er det selvsagt jeg som gjør.

I dag kommer bror og kjærsten på besøk fra Trøndelag, og vi er så heldige å få hjelp av dem til å etterisolere spisestua i helga – jippi! Når vi sitter i stua kjenner vi at det blåser derfra, så det er jaggu meg på tide å få gjort noe. Selvsagt overdriver jeg, det gjør jeg da alltid når jeg skriver! Den friheten kan jeg tar meg synes jeg, på samme måte som jeg ofte er ironisk. Jeg tror ikke alle har forstått akkurat det der. Noen tar alt jeg skriver fullstendig bokstavelig, jeg kan nemlig de negative vibbene helt hit. Men NÅ vet du det, og kan lese dette med andre briller. Fint, ikke sant?

Tilbake til det jeg egentlig skrev om. (Skal man egentlig SKRIVE det? Tenkte jeg høyt med fingrene nå?) Det hadde sikkert vært smart å etterisolere hele huset, men nå skal vi først se om det hjelper å få gjort noe med spisestua. Selve kjernen av huset er av tømmer og ble bygd i 1881, og så er det bygd på gang og bad på den siden som vender mot veien, og på «sjøsiden» som vi så fint liker å kalle det, har vi det vi nå bruker som spisestue (men som også har vært gjesterom, kontor og roterom og antagelig blir tv-stue..) Innenfor det som nå er vårt hvite hus (men som var gult) er det et liggende rødt hus. De som la på ny bekledning i sin tid, la den faktisk bare utenpå det huset som sto der fra før. Mulig det var et salgstriks, jeg tror huset hadde sett utrolig lite ut hvis det hadde stått som det opprinnelig var. Nå ser det jo riktig herskapelig ut med sine hele 59 kvadratmeter boflate, det er jo ikke rart vi må ha egen spisestue, ikke sant? Og så er det jo perfekte klatremuligheter for for eksempel mus! De har jo rene høydetreningsbanen opp til loftet vårt! Fabelaktig.

I alle fall, fruene var på Byggmax på Vøyenenga i går og kjøpte isolasjon og lekter til den store gullmedaljen. Byggmax må være håndverkere og hjemmesnekkere sitt IKEA? Kjør inn bommen, fyll opp bilen selv, få det scannet, betal og kjør ut bommen. Og så så billig! Jeg elsker når slike ting er billige. Det er jo ikke det morsomste jeg vet å bruke penger på planker og spiker, men det skulle jeg for så vidt tenkt over før vi kjøpte Askelien, det er for sent nå. Og så mye som det er plass til i bilen vår! En haug med lekter på over 2 meter, ruller med isolasjon og alt hva et byggmesterhjerte måtte behage. Bilen er forøvrig til salgs, så hvis noen er interessert i en meget snill og trivelig og pent behandlet gullfarget Toyota Yaris Verso fra 2000 er det bare å kontakte meg. Det er en perfekt kamerat for de som vil ha god plass i en liten bil!

Før jeg kan ikle meg snekkerbuksa skal denne blondekjolekledte frua utføre en god dags arbeid på Youngstorget! Sola skinner, det er fredag, jeg er glad og alt kunne faktisk vært mye verre.

GOD HELG! 🙂

En kommentar om “Fru Etterisolering

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s