Fru Skrivekløe


Jeg er jaggu glad jeg vet at huset vårt har stått trygt i over 130 år, ellers hadde jeg blitt litt smånervøs i går kveld. Hu hei som det blåste i de femten meter høye trærne bak huset! Det ble ikke noe seiltur fra Vollen heller, den friske brisen var litt vel frisk, så det ble avlyst. Jeg kjenner at det var helt greit. Selv om jeg ikke har lett for å bli sjøsyk tror jeg at jeg hadde kjent det i går.

Den sommeren jeg var 20 jobbet jeg ombord på ferja mellom Rødbyhavn i Danmark og Puttgarden i Tyskland. I to måneder jobbet jeg skift med tre netter på og to dager av, og det hendte at bølgene var så store og krappe at alle vinflaskene jeg sirlig hadde stablet et par timer før, lå i en knust haug på gulvet og jeg selv satt i kassa og holdt meg fast mens jeg prøvde å konsentrere meg om PLU-koder og halv tress, fjers og firs. Jeg hadde en liten jukselapp som hjalp meg når de mest vriene folka kom og ikke ville forstå hva åttifem var, selv om det også sto med tall på displayet.

Jeg husker at sjefen min Dorthe luktet Eternity og jeg husker at jeg synes det var så hyggelig at hun hadde underskrevet en beskjed til meg med «Muh, Dorthe» og jeg seriøst trodde at det sto MUH og syntes det var SÅ koselig! Jeg så for meg ku (muh, mø – tok du`n?) og kalv og gårder og fjell hjemme i Trøndelag og fikk akutt hjemlengsel. Jeg forsto jo plutselig, etter å ha gnidd nattejobbingens sløvhet ut av øynene, at det sto Mvh, men kjenner jeg meg selv rett, holdt jeg meg til den første versjonen.

Det var den sommeren jeg syklet sjanglende hjem hver morgen etter 12 timer på bølgene, haiket med en tysk trailer til København sammen med en annen trønderjente som tilfeldigvis hadde havnet på samme sommerjobbsted som meg, hørte på Lenny Krawitz hele tiden, kjøpte meg gul Sony walkman, bodde på et så stille og kjedelig sted at når vi hadde fri tok vi ferja frem og tilbake bare for å ha noe å finne på, haika med et gammelt ektepar i en like gammel VW Boble til nærliggende by for å få litt nye impulser, kjøpte meg en epilator som røsket hårene i leggene ut med en slik kraft at man nesten ble hudløs, lot en nærgående tufs fra Oslo kjenne min vrede i form av flathånda og ord, spiste reker som var så små at når vi forklarte hvor store de var i Norge trodde danskene at det var hummer vi snakket om, oppdaget Sunflower av Elisabeth Arden og luktet på den i parfymeriet hver natt sånn at jeg til slutt var så lei av den at jeg ikke kjøpte verken den eller noen andre parfymer. Alt jeg hadde med meg hjem igjen var en flaske med Apfelkorn – og det likte jeg ikke engang.

Det er helt utrolig at jeg husker alt dette, men jeg tror at en av grunnene er at jeg skrev det i dagboka mi mens det skjedde. Og har man først skrevet noe er det tydeligvis ikke mange hintene som skal til før man husker det hele. Det er også grunnen til at jeg fortsatt er en dinosaur som har med skriveblokk og penn i jobbmøter, i stedet for å plotte alt rett inn på pc`n. (Akkurat DET har jo også selvsagt ganske mye med at jeg er helt nerdete når det gjelder skriveredskaper og papir. Livet mitt kommer ALDRI til å ikke inneholde en overdose av begge deler.)

Det er noe å huske til andre ting forresten. Å skrive det ned. Som hvor jeg har lagt koden til kortet mitt og hvor i all verden jeg la regnbuksa jeg pakket bort i fjor. Og hvem som har Ringenes Herre-filmene våre og forskjellige bøker som på mystisk vis ikke står i hylla.

Ved nærmere ettertanke HAR jeg skrevet ned hvem som har filmene og bøkene, men jeg husker neimen ikke hvor jeg la den lappen..?

Ting fungerer tydeligvis ikke HELT etter planen.
Ha en FRISK og herlig høstdag! 🙂

En kommentar om “Fru Skrivekløe

  1. Heia du, så artig å mimre om den sommeren. Vi burde reist ned igjen og tatt med dagboka di. Mi beste investering den sommeren var vennskapet med deg, Kjære Anne!! Gode hilsener fra den andre trønderjenta.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s