Fru Krydder i hverdagen


For en tid tilbake fikk jeg tilsendt krydderprøver fra en av de jeg følger på Twitter. Hobbykokken har for det første en fantastisk blogg med metervis av oppskrifter og bilder som gir meg vann i munnen, og i tillegg til dette deler han raust med tips og triks i sosiale medier. Slikt liker vi!

Jeg er jo som dere vet, ikke akkurat noen gourmetkokk – men jeg har æren av å være gift med ei som er det! Og i tillegg til å bli servert de deiligste retter som blir tryllet fram på det lille kjøkkenet vårt, lærer jeg også noe av det. (Tro det den som vil.) Jeg er ikke så veldig interessert i å LAGE mat selv, men jeg er mer enn interessert i å SPISE mat. Og så er jeg veldig glad i at maten smaker noe.

Jeg husker ikke hva det var som gjorde at jeg kom i dialog med Hobbykokken, men jeg tror det var en diskusjon om salt. Til å være så dårlig på matlaging, er jeg veldig interessert i hvordan mat lages og ikke minst – hvor råvarene kommer fra og hvordan de lages og behandles.

Min twittervenn spurte om jeg ville ha tilsendt noen smaksprøver på krydder og selvsagt sa jeg JA! Forundringen var stor da jeg fikk en hentelapp i posten noen dager etterpå. Jeg kunne ikke huske at jeg hadde bestilt noe (selv om det hender jeg kjøper noe på nett som jeg liksom “glemmer” at jeg har bestilt..) og nysgjerrigheten tok overhånd, jeg hentet pakken og satt lenge og så på den før jeg åpnet. Avsenderen CEMO sa meg ingen ting, og jeg begynte virkelig å tro jeg HADDE glemt at jeg hadde kjøpt noe. Da jeg åpnet pakken og fant TI bokser med forskjellig krydder, trodde jeg ikke mine egne øyne. Da han sa PRØVER på krydder, så jo jeg for meg noen plastposer med krydder i – ikke en hel gourmetsamling av godsaker! For en mann!

Vi har hatt med oss krydderet rundt omkring i sommer, på hytteturer og hit og dit. Fiskekrydder, kryddersmørkrydder, hamburgerkrydder, salatkrydder, cayennepepper, EKTE vaniljesukker, oregano, appelsinpepper, kardemomme og biffkrydder – og det ER så godt som det både ser og høres ut.

Nå som min bedre halvdel har vært på kurs noen dager, har jeg vært sjølveste kona som skulle stelle hjemme alene. Alene hjemme vil si at jeg spiser for å holde meg i live. Ikke noe ekstraservice i det hele tatt. I går hadde jeg en fabelaktig treretters bestående av rester fra hjemmelaget pizza, havrefras med yogurt og popcorn til dessert. Helt bak mål for den som virkelig KAN å lage mat, men helt perfekt for meg som tar det jeg har.

I dag prøvde jeg biffkrydderet på havrefrasblandingen (etter tips fra Hobbykokken) og jaggu meg har jeg ikke funnet en ny yndlingsrett! Jeg måtte faktisk spise to porsjoner. Så enkelt, så “sunt” og så godt! Og i sommer hadde jeg ekte vaniljesukker på ripsen jeg plukket i hagen – og har du ikke smakt det før, synes jeg virkelig at du skal gjøre det.

For deg som fortsatt ikke har trua på sosiale medier – ta deg en bolle. Det er så fantastisk å bli kjent med nye mennesker, få nye tanker og impulser, nye synspunkter – og nye smaksprøver!

Jeg føler at jeg kjenner folk jeg ikke kjenner over hele landet, og det LIKER jeg – og jeg synes det er gull verd. Nettverk, uansett hvor du ferdes i by og bygd, er alltid verdifullt (hvis du kan behandle det på riktig måte vel og merke, det finnes jo alltid “noen der ute”. ) Jeg har i alle fall bare vært heldig! (Bank i bordet, mvh min indre bestemor.)

God aften verden! 🙂

2 kommentarer om “Fru Krydder i hverdagen

 1. Hola guapa! Thanks for stopping by my humble blog. I love the kitchen, in Spain they eat very well and have lots of delicious food. Even as you acknowledge what I like most is eating mmmhhhh is a pleasure.
  I love too Norway food the salmon of course. Norwegian recipe I have several and often cook.
  Here we roast hot! Ibiza its soo warm !
  I miss Oslo , I need some fressh
  A big hug from Ibiza

  Maria – Ibiza

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s