Fru Innsatsvilje!Tirsdag ettermiddag var jeg oppi Voksenkollen på årets første samling for Glitre, kvinnenettverket for konsernet jeg jobber i. Jeg har jo sagt en million ganger hva jeg synes om slike foreninger som kun er for de av samme kjønn, men når det et sagt så har jeg jo også sagt en million ganger at jeg faktisk får noe utav det.

Det samme skjedde på tirsdag. Jeg var ikke så veldig «imponert» mens jeg satt der, hvis jeg skal være helt ærlig – og det har jeg jo lov til her i min egen blogg. Jeg gjespa og var rastløs i beina men satt trofast og hørte på foreleserne, og etterpå, under mat og mingling, havnet jeg i en samtale om kvinner og likestilling, noe som jeg alltid synes er veldig interessant.

Jeg har stor respekt for damer med hjerne og meninger om ting jeg synes er viktig! At jeg er en bitteliten rødstrømpe har jeg alltid skjønt, men de strømpene har også heldigvis (for meg, ettersom jeg ikke er verdens beste muntlige diskutør) islett av andre farger. Jeg tror jeg greier å se gode og dårlige ting ved alle stripene i strømpa.

Kvinner med meninger om annet enn klær og sminke og den siste episoden av Frustrerte fruer eller hva naboen gjorde i går, trigger interessen min. Jo mer de mener og jo større bein de har i nesa, jo mer liker jeg dem. Heldig for meg så er jeg gift med ei med et kjempestort bein i nesa, og det å ta en diskusjon med henne, prate om de dyyype ting og gruble litt, krydrer hverdagen og utfordrer meg gang på gang – gjør meg fly forbanna noen ganger, men også klokere.

Når jeg havner i samtaler med flere sterke kvinner på en gang, blir jeg ofte sittende og suge til meg kunnskap, meninger, erfaringer og stemninger. Jeg har alltid en mening om noe, men har etter noen års erfaring, begynt å tenke over hva jeg skal si sånn at det blir riktig med en gang, i stedet for å plumpe ut med noe og så må ro meg i land fordi jeg egentlig ikke mente det på den måten. Derfor sitter jeg ofte og lytter. Så går jeg hjem og knar tankene litt, sover litt på det, gjør meg opp en mening og føler at jeg har fått skikkelig påfyll mellom ørene.

Det samme skjedde på tirsdag. Jeg var som sagt ikke helt frelst der jeg satt og gomlet druer, men i går, og for så vidt i dag også – når jeg har fått tenkt litt og fordøyd det foreleserne sa, kjenner jeg at jeg lærte noe jeg skal ta med meg videre. Og det er DET som er greia med disse samlingene jeg egentlig ikke liker – de gir meg noe, på lang sikt! (Ska sei, der gikk det opp et lys her i går`n også. Gratulerer med dagen!) De setter i gang kverna, gir meg selvtillit uten å ha vært i nærheten av å prate om noe som plager den delen av meg (i alle fall ikke som jeg er klar over) og sist, men ikke minst: de gir meg energi! Nå har jeg en million ideer i hodet samtidig, og jeg er glad! Jeg synes det er utrolig lenge siden jeg har hatt de to følelsene på en gang. (selvsagt HAR jeg det, innimellom, men jeg har vært i en liten mørk dal i det siste. Det skjønner jeg nå.)

I dag er det AMU-valg her på jobben, og med påfyll i hodet er jeg mer enn klar for å vinne den kampen! (Jeg bør jo ikke si at jeg er alene på valg, for det ødelegger jo hele greia, men jeg har det jo ikke med å juge heller så da får det stå til.)

Måtte den beste kvinne vinne! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s