Feriemodus


Jeg var nok litt i svima da jeg gikk fra jobb i går. Jeg dro litt tidligere fordi jeg skulle hente bilen på verksted, og i og med at det ikke bare er å gå bort på Oslo S og ta t tog om dagen, måtte jeg rekognosere litt.

Eller.. Jeg gjorde ikke det heller. Etter å ha surra litt rundt og tatt bilder av sommer-Oslo tenkte jeg at jeg skulle være litt gæærn og impulsiv (tenke seg til!) og bare hoppe på de bussene jeg trodde ville føre meg til Asker sentrum, og det er jo faktisk ingen – fra Oslo? Etter to busser hoppet jeg av på Lysaker for å ta toget videre, og greide i kampens hete å bli med et tog som IKKE stoppet i Asker. Jeg visste ikke engang at de fantes, jeg trodde alle stoppet der jeg. Enden på visa var jo at jeg ble med til Drammen og måtte blomstre der en halvtime før jeg kom meg tilbake. Etter to timer på reisefot, rakk jeg heldigvis likevel verkstedet og bilen har fått nye bremseskiver og klosser og er klar for sommerferie. (Og jeg har lært meg at bilen må vaskes oftere om vinteren fordi det saltes så mye på veiene at bremseskivene har rustet opp.)

Apropos sommerferie så tror jeg aldri den har vært mer etterlengtet. Jeg tar meg i å allerede grue meg til de tre ukene vi skal ha, som enda ikke har begynt – skal være over. Og sånn pleier da aldri jeg å tenke? Konemor startet pakking av krydder, urter, kniver og andre kjøkkenremedier allerede på søndag og i går fikk hun trumfet gjennom at vi skulle begynne pakkingen av klær. Det er ikke noe som heter «begynne pakkingen» når hun først setter i gang (og det er jo det jeg vet og derfor jeg nekter – en mandags kveld i beste krimsendingstid!). Det hjalp ikke å nekte. Jeg hadde alt for dårlige argumenter. Nå er vi da altså ferdig pakket, vi drar på fredag og det siste jeg gjorde før jeg la meg i går, var å sortere sokker. For slikt kan man også gjøre med det samme man er i gang må vite.

Nå har vi ferdig stablet klær for tre uker norgesferie, med alt fra mørekysten til fjellheimen i planene, så her har til og med mariusgenseren fått æren av å bli med. Jeg kan nesten ikke tro det. Jeg håper jeg slipper å bruke den, det er for pokker meg JULI! Dette er den første hele hjemmeferie på 7 år – selvfølgelig blir dette den varmeste og beste sommeren i manns minne! Selvfølgelig. Jeg skal bade hver eneste dag!

Uansett så har det ikke alt å si hvordan været blir. Det er viktigere at konemor og jeg får kvalititesalenetid sammen, og at vi får klemme og kose på mamma som er frisk og fin og at Pelle får en god og smertefri sommer.

Fokus. Fire dager til.
Det holder jeg ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s