Extremengasjert!
Extrema på Kalvøya var en fantastisk sanseopplevelse! Jeg var jo litt skeptisk fordi jeg ble skuffet i fjor (fordi jeg hadde gledet meg så mye at jeg fikk migrene i det jeg gikk over brua – my bad.) men all skepsis er trukket tilbake med umiddelbar virkning. Allerede da jeg gikk over brua kjente jeg den, den lille sommerfuglen i magen som visste at den ville oppleve noe som den ikke opplever hver dag.

Nå dro jeg dit alene og ganske tidlig, men det ga meg god anledning til å sjekke ut alt i mitt eget tempo. Deilig musikk, solskinn, glade mennesker, boder med alt fra indisk vegetar til grillmat, nudler og pizza, betalingssystem som fungerte, gratis lunch og steder både å slappe av og danse seg svett. Rett og slett ganske perfekt og jeg fikk en følelse av magi da jeg gikk rundt og sugde til meg inntrykk og stemning. Neste år – for det blir neste år også (jeg sender i skrivende stund gode vibber til alle som har fornuft mellom ørene i Bærum Kommune) skal jeg samle en hel gjeng og dra på alternativ heldagspicnik og bare NYTE!

At over hundre ble tatt med dop synes jeg selvsagt er utrolig dumt for de idiotene som ødelegger for seg selv, men jeg synes det er enda dummere – på grensen til arroganse og fullstendig forbannet irriterende, når de ødelegger for en hel festival! Ja da jeg vet, det er utopi å tro at en elektronikafestival skal foregå helt uten kjemisk stimuli – for sånn har det alltid vært, ikke sant? Da må det jo for guds skyld fortsatt være sånn? Eller er det mulig at et arrangement som Extrema, som har nulltoleranse for dop og er viden kjent for sin holdning, kan greie å snu folks syn på at dop og elektronika/house/techno hører sammen? At det faktisk er fullt mulig å danse til slik musikk, bare høye på stemning, øl og egeninnsats?

Noe av det som provoserer meg mest med det hele er at det er det er DOP som er det media skriver om og fokuserer på! Selvfølgelig er det noe forbannet dritt at folk bruker narkotika, men fader heller – festivalen var SÅ mye mer enn det! Den var alt ANNET enn det! Hvem trenger stimuli for å få rockefot når man liker den typen musikk som blir spilt der? Kroppen blir jo i ekstase og greier ikke stå stille, selv med kun to brødskiver og en flaske sukkerfri iste innabords. Og får du ikke automatisk rockefot av å være på en slik festival, men må dytte deg full av ulovlig dritt for å få godfølelsen – ja da kan du faktisk bare holde deg hjemme og ikke ødelegge for oss andre!

Jeg hørte ordføreren i Bærum på radioen i går. “Ved sånne evenementer, bla, bla ,bla, populært kalt house parties, bla, bla, bla, setter Bærum i dårlig lys, gir Bærum dårlig rykte.” Du store all verden. Jeg er imponert over at Extrema faktisk fikk lov til å arrangere i år igjen, hvis han er benevnende for de som sitter i styre og stell i Bærum. Heldigvis er det fornuftige mennesker der også, og jeg ber til den store musikkguden om at han skal spre sine gode vibber over de menneskene i Rådhuset som har litt galskap i seg, som har litt åpenhet for å være med å endre holdningene til “denne typen evenementer” og sist men ikke minst – de som vil få folk til å forstå at 3% av Norges idioter ikke skal ødelegge for 8000 andre!

Hadde politiet vært like ivrige med hunder og undersøkelser på Norwegian Wood eller Øya, hadde de nok fått tak i like mange, om ikke flere, som hadde alt annet enn rent mel i goodiebagen sin. Fordi Extrema fokuserer på nulltoleranse og har et godt samarbeid med politi og vaktselskap for å hindre at folk bruker narkotika, så skal de straffes og ikke få arrangere igjen?? Gjorde de en FOR god jobb?

Jeg ser jeg ble litt revet med her, og jeg er kanskje litt subjektiv i mine tanker rundt dette, men pokker heller. Det er på tide at noen får øynene opp for at ting KAN bli annerledes, og at ting KAN forandre seg – og at noen vil være med å endre holdningene til for eksempel Extrema. Det er synd at idiotene kommer til Kalvøya på en dag som denne og ødelegger for alle andre, men det er jaggu meg mer enn nok av dem på en vanlig lørdag i Oslo, Drammen og Sandvika også – men de stenger ikke utesteder selv om noen blir tatt der hver helg.

Jeg vil danse i sola på Kalvøya neste år også!

3 kommentarer om “Extremengasjert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s