Fru Trønderbart


Er det ikke typisk? Når man endelig møter noen som man KUN har kommunisert med på en eller annen måte via Internett i nærmere tre år, da er det DEN dagen. Her sto jeg opp tidlig for å kjøre konemor på jobb, susa innom bensinstasjonen for å sjekke noe i motoren på vei hjem, og fikk plutselig for meg at jeg skulle innom Kiwi og kjøpe syltetøy.

Som tenkt så gjort, jeg parkerte, hoppet ut av bilen – iført caprijoggebukse (som jeg liker å kalle den, jeg aner ikke hva slike halve collegebukser heter?) hettejakke, slippers, BUSTETE hår og solbriller og ante fred og ingen fare så tidlig på dagen. Jeg så en sortkledd jente komme ut fra Kiwi, men jeg hadde ikke briller eller linser på, og da er jeg jo som en mulvarp i dagslys. «Er det du?» hørte jeg hun sa og forsto plutselig at det var «naboblogger» og alltid like freshe fru Villa von Krogh (som jeg aldri har møtt IRL) som var i farta. «Åhh, neeeeei – ikke i DAG da, faen!» detter det ut av meg. Det var inntrykk nummer en. Flott. Som om ikke det var nok, dukker også søte Jorid med bloggen «Noe på hjertet» opp, finpyntet og morgenfresh og klar for interiørbloggernes galladag, og så sto vi der da, to fine jenter – og meg.

Det slår altså sjelden feil. Etter at vi flyttet på landet har jeg blitt litt mindre flink til å alltid se fresh ut når jeg «skal bare». Da vi bodde på Sagene i Oslo var det jo ikke snakk om å gå i butikken uten å se seg i speilet og ta på lipgloss først. Og da jeg bodde på Frogner var det jo enda verre, da måtte jeg jo omtrent gjennomgå en ekstrem oppussing før jeg gikk og hentet posten!

Her går jeg med hengepupper til postkassa, bustete hår i butikken (og på fjelltur – se bilde, det er vel ingen tvil om hvem som er meg..) og sidrompa joggebukse når jeg lufter Pelle. Tidene har forandret seg skjønner jeg. Da jeg her om dagen lå ute i dagsenga og slumret i sola, tok jeg noen bilder av Pelle, konemor og meg selv og jeg holdt på å dåne da jeg så gjennom bildene etterpå. På det ene bildet så jeg plutselig nesten litt sexy ut, og kan vel ikke HUSKE sist det ordet kom i sammenheng med MEG!? På tide med en forandring, sånn kan jeg ikke ha det!

Bommulslesbe kaller min kjære venn Hans Jacob meg. Alltid fornuftig fra innerst til ytterst, hadde dette vært 1800-tallet hadde jeg sikkert gledelig gått med mamelukker og høye blondekrager. Fru «Jeg nekter å vise kløft!» som alltid går med skjerf og sjal og får anfall hvis noen kommenterer noe hvis jeg mot all formodning skulle ha glemt skjerfet og har noe utringet. Takk til alle dere som ga meg «komplimenter» og «oppmerksomhet» for dette i min ungdom – dere har ødelagt hele kløftinga for meg! Men jeg skal pokker i meg vise dere jeg. Innenfor bommulslesba og husmora bor det en BOMBE, bare vent å se! (Nei, jeg tror ikke på det selv heller, men det var en morsom tanke.)

Som om ikke dette var nok, så jeg da jeg kom hjem at jeg hadde oljebart etter stoppen på bensinstasjonen. En autentisk trønder med bart.

Det er bare å gratulere.

4 kommentarer om “Fru Trønderbart

  1. ÅÅÅÅ, du skriv så artig og bra att e bli gla. Kjenner meg igjen her jeg suser rundt i gammelbuksa full av sagflis,gress, malingsflekker og kansje til og med kopplamskit og svettlukt. Håret til alle kanter,sørgerender under neglene og hullete t-skjorte.Jeg er glad for alt besøk som kommer nedom men ikke alle dager det «passer » like bra på ordentlig lande ( altså på gård ) hell Anne. Stå på. Hilsen Tone bondekone.

    Liker

  2. Hærlig innlegg! Og så sant så sant…plutselig er det lissom ikke så viktig med den hårsveisen eller joggebuksa med kne herfra til evigheten…man skal da «bare» i postkassa…typisk at man treffer på «kjentfolk» akkurat når det passer minst også;). Håper det går bra med lillegutten deres. Var innom og leste litt om den sykdommen han har. Skummelt! (har selv en liten york, og man blir jo så innmari glad i dem!).

    Fortsatt finfin sommer!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s