Fru Fremdriftsplan


Noen ganger får jeg bare så utrolig dårlig samvittighet for at jeg ikke følger opp vennene mine – alltid! I dag er en sånn dag. Jeg burde ringt, sendt en mail, en sms med en klem, avtalt en kaffekopp, dratt på spontanbesøk, arrangert en fest.. Rett og slett bare gjort noe for å holde kontakten – helst med alle på en gang. Og helst etter et par utforbakker sånn som det har vært nå.

Men så er det denne tiden da. Den går fra meg, uansett hvor mye eller lite jeg har å gjøre. Livet midt i uka består av jobb, kollektivtransport, hund, middag, kone og hus. Og så er det jo sånn at når jeg først får dette behovet for å snakke med alle vennene på en gang, så vil jeg jo også gjerne snakke lenge!

Så har vi helgene, der kunne jeg jo vært flinkere til å avtale noe, men de er som regel fulle av avtaler med noen andre – gjerne de man er flink og HAR kontakten med i uka også, turer til familie her og der, litt maling og flikking og tid til å slappe av, være sammen, ha rom for å ta ting på sparket eller bare ta livet med ro.

Burde man laget en fremdriftsplan på hverdagen? Lagt inn oppfølgingspunkter og avtaler, sjekkpunkter og milepæler? Eller er det å strekke strikken litt for langt? Det hadde jo blitt en veldig ufri hverdag når jeg tenker meg om. Venner skal man jo pleie frivillig og når det føles nødvendig og når man har behov for det, men akkurat nå følte jeg at det er så mange jeg burde snakket med og møtt at det nesten føltes litt uoverkommelig. På den andre siden er det jo ikke bare jeg som skal ta initiativ til å ringe eller planlegge noe, så jeg får heller trøste meg med at det sikkert er like travelt i andre enden. Eller, ikke det at jeg alltid har det så travelt! Det er bare det at jeg alltid SKAL noe – og da blir det kanskje travelt da?

I dag skal jeg slett ikke stresse med noe etter jobb. Jeg skal derimot på Solsiden – sammen med NYE bekjente – og meske meg med havets delikatesser og det skal jeg nyte med hele meg! (Og det er jo noen cm.) Deretter skal jeg ta den langdryge bussen hjem, overse at plena trenger en klipp og bare utsette eventuelt andre gjøremål til en annen dag.

Det er også lov av og til.

Ha en fin dag der ute! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s