Fru Holder pusten


Mens jeg sitter her og humper på bussen, klargjøres min kjære mamma for operasjon. Etter en ekstra runde mammografi ble hun friskmeldt men skal likevel fjerne en kul som har vært der en stund uten å plage noen. Da hun kom på sykehuset i går og tok prøver før operasjon, kom kontrabeskjeden: du har kreft.

Hvordan ER dette mulig? Først får hun beskjed fra en eller annen mens hun venter på resultatet av mammografien, at det ser stygt ut. Så får hun beskjed om at den ene prøven er HELT fin men at de ringer henne med de andre svarene på mandag. De ringer ikke før sent tirsdag og får en hel familie til å sitte på do med nervøs mage i flere dager. Når det så blir dags for operasjon, får hun beskjed om at hun har kreft likevel? Det skal da for helvete ikke gå an å gjøre slikt?!

I lys av alt som har kommet frem om folk som har blitt feilbehandlet og fått stilt feil diagnoser burde jeg vel ikke være overrasket, men jeg er det likevel. Det er MENNESKER dette handler om! Det er redsel, frykt, kjærlighet og smerte – alt på en gang, det MÅ gå an å endre rutiner! Det er så mange jeg har hørt om som kjenner noen som har fått beskjed om noe men så får en kontra like etter, fordi de har sjekket feil prøver og blandet mennesker og journaler og lagt folk sine liv i grus.

Jeg vet helsevesenet har alt for mye å gjøre og er alt for underbemannet og jeg synes uendelig synd på dem fordi de ikke får gjort en god nok jobb, men FAEN altså. Noe MÅ gjøres! Helsevesenet MÅ få flere folk, bedre rutiner, bedre apparater og bedre lønn – de har jo en av de viktigste jobbene i landet vårt!

Vi vet jo ikke om kreften har spredd seg og jeg ber til alle guder og engler og tusser og troll og sorte madonnaer jeg vet om. INGENTING skal skje med min mamma. Min mamma som er så elskverdig at hun i ettertid tror hun misforsto legen da han ringte henne og fortalte at hun var frisk. Hvor mange måter kan man misforstå sånt på? Og hvor mange måter er det en lege kan fortelle folk A eller B på? Det som er positivt er jo at hun slapp å grue seg og slapp å gå i to uker og tenke at hun har kreft, for selv om brystkreft ikke er den verste kreften å få, er det likevel en belastning. Min mamma som “HELDIGVIS hadde bakt kaker før hun dro på sykehuset, ettersom hun plutselig måtte være en dag lenger og vi barna kommer i 60-årsdagen hennes i morgen!”

Jeg skjønner nå hvem jeg har arvet den positive tenkemåten etter.
La oss nå bare håpe at alt positivt er på hennes side.

Jeg holder pusten og ber. ♥

Redigert kl 10.35: Operasjonen er over, mamma er våken og det var KUN kulen – ingen spredning! Jeg vet ikke helt om jeg tør stole på dette etter at de allerede har bommet en gang, men det er i alle fall GODE nyheter og jeg kan puste igjen!

God made a wonderful mother,
A mother who never grows old;
He made her smile of the sunshine,
And He molded her heart of pure gold;
In her eyes He placed bright shining stars,
In her cheeks, fair roses you see;
God made a wonderful mother,
And He gave that dear mother to me.

Mamma♥

10 kommentarer om “Fru Holder pusten

 1. Nei nei! Det skal ikke være mulig! Dette var trist, Anne. Sender alle gode tanker deres vei, i dag, i morgen og dagen etter der.

  Varm klem

  Liker

 2. Diverre det er svært mogeleg, – det er nok mange ulike variantar av feilanalyser!
  Mitt store problem medan eg venta, var at kulen var så vond – «kreftkular er pr def ikkje vonde!»
  1 av 10-12 jenter får brystkreft, så sjekk puppane med jamne mellomrom sjølv også – ein av mine kreftlegar sa at sjølv hjå jenter som går til mammografi finn svært mange kular mellom undersøkingane. Gleda av at mange jenter får brystkreft er at dei er gode på å lækje den med ulike kurar i høve ulike typar!
  Gode tankar til alle!

  Liker

 3. TUSEN takk for alle gode tanker og hilsner! Jeg setter utrolig stor pris på det! <3
  Kulen er ute, de sier det ikke har spredd seg så da får vi bare krysse alle fingre og tær for at de ikke tar feil en gang til.

  TAKK for at dere er der! 🙂
  KLEM!

  Liker

 4. Kjære deg, dette var leit å høre. Det må ha vært en berg og dalbane for dere i denne tiden. Usikkerhet er vanskelig å forholde seg til. Godt å høre at det ikke er spredning. Det lover godt!
  Ønsker mammaen din masse god bedring og jeg ønsker deg og konemor gode dager sammen i denne tiden. Dere virker som en raus og kjærlig familie, og det kommer ekstra godt til nytte i slike tøffe stunder. 🙂

  Stor klem,
  AW

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s