Fru Helgeferierende


For en fantastisk lang og god helg! Jeg føler jeg har hatt fri i en uke eller mer, men det er bare fire dager, snakk om god utnyttelse hvis jeg føler på denne måten! Og i tillegg har jeg vært i farta hele tiden? Herlig. Det ER sommer. Til og med hodet har vært på min side hele helgen, og jeg kan ikke huske sist jeg hadde en hodepinefri helg.

Fredag var jeg turbohusmor og fikk vasket hele terrassen OG møblene, luket ugress, vasket en haug med klær og hengt opp ute, ryddet i boden, vasket presenning, satt sammen dagsenga vi har på terrassen og innredet «sommerhula», vannet blomster, kverka lus, slått med ljå, gått tur med Pelle og styra litt med sånne småting som samler seg opp og til slutt blir et dagsverk. OG ja jeg synes det var verd å skryte litt av. Jeg er jo Latmarken resten av uka. Dagen ble avsluttet i en 32-fots splitter ny seilbåt i Leangbukta, og det var slett ikke den verste måten å avslutte noe som helst på – jeg gleder meg til vi skal kjøpe båt! Det er litt frem i tid på grunn av et visst hus, men drømmen er der. Båtlivet er jo et fantastisk liv! Da jeg var lita jente med musefletter og fregner skulle jeg faktisk bli sjømann, så hvem vet, sjøen og jeg er ment to be?

En annen ting som er ment to be, er malekosten og jeg. I helga har vi fått danset vals etter vals og resultatet er at jeg (med god hjelp av lillesøster som tok seg av det kjedelige, nemlig grunninga) endelig har fått malt en liten «kafèsittegruppe» (som man også kan kalle det), samt benken som Besten har laget. Nå er alt blendahvitt og står og pynter opp i alt det grønne – og det var jammen på tide! I tillegg har vi hatt besøk av svigerfar som har hjulpet oss med noe mikkmakk som gjenstår rundt takrenner og beslag og vi har fått byttet råtne vindskier i friske og nymalte. Askelien er nå litt nærmere målet!

Lørdagen avsluttet vi faktisk med et bad i Spirabukta! Årets første og garantert kaldeste, men det gjør ingen verdens ting når sola skinner, bukta er full av båter og yatcher og glade folk og fjorden summer av små hvite seilbåter. I love it!

En ting jeg ikke elsker er at Pelle har det vondt. Han var i farta hele lørdagen, jaget kongler og baller, badet og lekte hele dagen og i går lå han rett ut. Uansett om han skulle opp eller ned fra stolen eller terrassen, hylte han så jeg trodde hjertet skulle briste. Han har helt tydelig vondt i nakkeregionen (hvor faenskapen kalt Syringomyelia ligger og sprer seg), for det er når han lander på forbeina at han hyler. I går virket han til og med litt svak i bakbeina.

Han har hatt det SÅ fint så lenge nå, så vi kuttet ned på Metacam for å se om han fungerte uten den og bare kunne få Gababentin, men det var en merkbar endring etter bare et par dager så han ble satt på begge dosene igjen. Det som er dumt er at det tar det noen dager før den fungerer ordentlig igjen. Utrolig dumt gjort av oss, men samtidig en viktig læring. Nå vet vi at han må gå på den kombinasjonen han får, da har han det bra. Grunnen til at vi kuttet Metacam var at vi fikk høre (via via i veterinærverden) at hunder kan få nyreproblemer ved bruk at dette over lang tid, og i samråd med Maud (som er Pelles “fastlege”) tenkte vi at han kanskje responderte godt nok bare på Gababentin. Den gang ei. Heldigvis har konemor fri i dag, så han slipper å være hjemme alene hele dagen.

Da har bussen ankommet Oslo og friheten over for denne gang! Jobben kaller – i alle fall frem til torsdag. Da setter over 40 kolleger (og jeg selvsagt!) snuta mot Barcelona og 5 dager i sus og dus på Can Serrat! O GLEDE!

Ha en strålende mandag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s