Fru Lettlurt


Jeg kan jo starte med å gratulere meg selv med ny hårfarge – igjen! Og etter all stri og møye, hvilken farge har jeg nå? (Dette fortjener nesten en fanfare) *Tatatatatataaaaa* Joda. Den samme fargen som jeg hadde opprinnelig!

Hvis jeg skal tenke positivt på dette så har jeg jo 1. Fått sjekket ut hva som fungerer og ikke. 2. Lært meg en del om hva tallene på fargepakninger betyr, for å finne kalde og varme farger og nyanser. 3. Fått bevist ovenfor meg selv at å gå fra mørk til lys hjemme på badet, blir gulorangerødt, selv om det er ti år mellom hver gang jeg får en slik raptus og jeg er overbevist om at de har utviklet nye og bedre produkter som bare tryller frem akkurat den fargen jeg vil. 4. Jeg har fått freshet opp fargen og føler meg litt ny tross alt, og sist – men slett ikke minst: 5. Jeg har blitt kvitt etterveksten! Og skal jeg være ekstra positiv har jeg jo rett og slett bare betalt 300,- for å «bli ny».

Og hva har jeg lært av denne runden?

Ikke en dritt, selvfølgelig.

Jeg kommer til å gjøre det samme et dusin ganger til. Og skal jeg fortsette positivtenkingen så har man det jo som kjent ikke mer moro enn man lager selv, og at jeg er flink til å underholde meg selv (Og konemor – selv om hun bare rister på hodet.) er vel hevet over en hver tvil.

Og uansett om jeg er tilbake til utgangspunktet så er jeg jo ikke det fullt og helt: Det ER en nyanseforskjell, og den SER jeg. Mye finere nyanse enn det jeg hadde. Garantert.

Lenge leve selvbedrag, lettlurt dame og positiv tenking! Og lenge leve fredagen! Eller forresten, la den bli kort – noen trenger åpenbart helg… Og noen trenger å la energien (eller hvilket indre element det nå enn er som rir dagene) gå utover et malingsspann og et gjesterom isteden for egen manke. Eller kanskje rett og slett en joggetur i skogen er på sin plass? Kjenner jeg meg selv rett blir det ingen av delene. Tanken var dog god. (Og det er trøsta for en latmark som meg – alle tankene og fantasiene om HVA jeg burde gjøre, får det til å virke som om jeg virkelig GJØR det. Og jeg gjør det jo også – en vakker dag.)

Uansett hva dagen bringer – etter regnet synger fuglene!
God helg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s