Fru Duggfrisk!


God morgen! Håper dere har hatt en god helg? Jeg har i alle fall hatt det, og jeg føler i tillegg at den for en gangs skyld har vært lang – det hører jo til sjeldenhetene. Mulig vi heretter alltid må legge alle festligheter til fredagene, helga blir litt utvidet av å ikke være “etterfestlighetssslapp” hele søndagen. Ikke at jeg var slapp lørdag heller denne gangen, jeg er jo mor av vondt i hodet dagen derpå, enten det er snakk om to glass eller to flasker. Og vet dere hvorfor jeg ikke hadde vondt i hodet denne gangen? *trommevirvel* Nå kan dere lure nå! Det har ikke noe med allergipiller (som så mange sverger til) å gjøre, de tar jeg året rundt likevel så det er bevist at de ikke funker. Neida, det som fungerer er å bli bevisst på hva man gjør og ikke når man sover!

Jeg begynte for en liten stund siden å tenke over om det virkelig ER hodepine jeg har dagen derpå, og etter litt forskning (Jaja, kall det hva du vil, jeg måtte jo teste teorien, og det beste er jo praksis i form av hyggelige middager og tilhørende hyggelig vin.) har jeg faktisk funnet ut at det ikke er hodepine jeg har! Det er rett og slett det at jeg ligger og biter sammen tennene i søvne! Jeg konfererte med tannlegen, om hun støttet teorien og om hun kunne se tegn på biting eller skjæring med tennene, men det kunne hun ikke. Det hun derimot kunne slå fast med overraskelse i stemmen, er at jeg har helt utrolig stramme muskler i kjeven! Ser man det! Det er neimen ikke rart man får vondt i hodet, og jeg som har skyldt på vin og bobler i hundre år. (Jaja, jeg skal ikke helt fraskrive den skyld altså. Noen kjenner jo ofte ikke sin begrensning.)

Jeg fikk i alle fall øvelser for dette! Nå gaper jeg og strekker jeg og masserer jeg så fort jeg har anledning (og er alene, jeg sitter jo ikke på bussen og ser gal ut, hallo liksom.) Jeg fikk også tips om å legge en varm klut på hver side av kjeven, for å løsne opp. Hvis ikke dette fungerer må jeg få biteskinne. Biteskinne, eller? Jeg er snart førti jo! Jeg som ønsket meg regulering da jeg var fjortis (tro det den som vil, jeg festet binders til tennene for å liksom ha en streng der. Koko.) Nå får jeg straffa mi i form av en ekte plate og streng. Men for all del – ALT for å slippe sløse bort flere dager på hodepine som gjerne går over i migrene.

Tenk at jeg antagelig har gått siden gymnaset og bitt tennene sammen? Det er neimen ikke rart jeg har migrene og konstant stive muskler her og der. Alt henger jo sammen! Ikke at jeg nå skal dytte alt som er av skavanker over på bitinga, men det hjelper jo allerede å være bevisst på det. Jeg går en god rosèvinsommer i møte, jippi!

Som om ikke det var nok så fikk jeg ut rosetornen før helgen, ved hjelp av medisinsk grønnsåpe og Bacimycin i store doser. Heretter «skal jeg ikke bare» når det gjelder rosene. Jeg skal bruke vernehansker!

En annen ting jeg gar mistet er ikke fullt så moro. For tredje gang på tre år har jeg mistet diamanten i gifteringen min. En ligger på Skarsnuten i Hemsedal, en på den gamle 252-bussen og nå altså en på plenen hjemme. Her strør jeg om meg gitt! Jeg skal selvsagt klage – igjen, men jeg må innrømme at jeg er biiiittelitt forbanna. En giftering skal holde livet ut, i alle fall om man har kontorfingre sånn som jeg har. Det er greit jeg klippet plenen på lørdag, men jeg brukte en motordrevet klipper – ikke ljå og høygaffel!

Jeg ble ikke lei meg engang denne gangen, jeg ble bare oppgitt – og litt mistenkelig oppspilt av tanken på å kunne klage på noe som virkelig er noe å klage over. Slapp av, jeg skal være snill mot ekspeditøren (det er jo ikke hennes skyld) men det skal bli moro å se hva utfallet av klagen blir! Kanskje et par HELT nye ringer? Hvem vet. Mirakler skjer jo til stadighet.

Ha en strålende mandag – med eller uten biteskinner, torner og diamanter! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s