Fru BygdebarnAsker sentrum er så hyggelig! Jeg har så lenge jeg kan huske, hatt lyst til å bo i Stavern eller Tønsberg, men hver gang jeg tusler rundt i Asker, føles det nesten som å være der. Ok, jeg har over middels fantasi, men det er ikke så stor forskjell! Det noe med stemningen. Den er litt avslappet, folk smiler til ukjente og virker fornøyde og tilfredse.

Det får meg til å aldri noen gang få lyst il å flytte tilbake til Oslo. Jeg er ferdig med å være usynlig i en stor by. Jeg liker hovedstaden veldig godt men jeg slo meg aldri til ro der, ikke på samme måte som her vi bor nå. Vi kjente jo ingen her da vi flyttet, var ikke spesielt bevandret i området og fikk oss vel en overraskelse eller to, for eksempel da vi oppdaget at bussen brukte SÅ lang tid til jobben – men vi ble vant til det. Nå kjenner vi folk og steder og bussturen er helt grei, jeg får blogget, lest og kvasimeditert litt og når jeg hopper av bussen hjemme, kjenner jeg skuldrene falle ned, en blanding av sjø og barskog fyller nesa mi – og jeg er blant de tilfredse. En nydelig følelse!

En annen følelse som er nydelig, er reisefeberen som kommer snikende. På denne dagen om TRE uker drar jeg til Barcelona sammen med jobben! I den anledning måtte jeg ordne meg nytt pass, og makan til effektivitet på Asker Politikammer! Fra jeg gikk inn og til jeg gikk ut igjen, ferdig avfotografert og fingeravtrykkstemplet, tok det seks minutter! Nå skal det sies at fruen sto først i køen, men dog. Utrolig bra opplegg – og nå ble jeg enda litt mer forelska i bygda mi. For det ER det. Bygda MI. Her føler jeg meg hjemme. Her er jeg trygg. Her vil jeg leve – lenge!

Ahhhh, for en deilig følelse!

Ha en strålende torsdag, hvor enn du har ditt hjem! 🙂

</a

En kommentar om “Fru Bygdebarn

  1. Begynner nesten å lure på hvorfor jeg flyttet fra Asker… Og jeg får neeesten lyst til å flytte tilbake når jeg leser alt du skriver, om bygda MI 😉

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s