Fru Tulleblogging


Helg! O herlige helg! Denne uken har gått så fort at jeg nesten er redd den vil falle ut av hukommelsen og bare bli et svosj i mitt indre. Så får vi bare håpe at all kunnskap jeg har ervervet disse dagene, får klamret seg fast i en eller annen turnring i topplokket og fortsatt henge der neste uke.

Og så jeg som var så bekymret for at jeg ikke hisset meg opp lenger. Jeg ser jo av gårsdagens innlegg at det fortsatt er litt spunk i meg! Ikke at jeg for alvor trodde jeg skulle være tom for spunk, men det var jammen meg lenge siden jeg (for eksempel) bannet. Ikke det at det er nødvendig å banne, men det føles godt å virkelig understreke noe, og effekten blir jo litt bedre når man aldri ellers banner. De som banner i hver setning må jo til slutt slite med å bli hørt? Jeg hører i alle fall bare et pip der de stygge ordene kommer. «Jeg vet da pip jeg, hvor den pip pip piiiiiip er, det er ikke noen pip pip pip som har vært så piiiiip å» – du skjønner tegninga.

Jeg føler kanskje at det å banne ikke er så ille nå som det var før? Jeg skrev meg bak øret en gang i fortiden at det hadde noe med å påkalle djevelen og misbruke Guds navn å gjøre (Hvem i alle dager har fortalt meg dette? Det høres jo ut som om jeg tilhørte en religiøs sekt?) Får barn fortsatt høre det? Og er DET grunn nok til at barn ikke banner? Det var tydeligvis det for meg, jeg skjelver fortsatt i buksene når djevelen blir nevnt, så noen har skremt meg skikkelig en gang.

Forresten, i alle disse fabelaktige forskningsresultatene som florerer i avisen om dagen, har noen av disse kloke hodene forsket på hvem som banner mest av de som bor på øst- og vestkanten? DET kunne jo vært skikkelig interessant! Ettersom forskningen deres viser at menneskene på vestkanten er penere enn de på østsiden – banner de da også mindre? For det er jo slett ikke pent å banne – eller er det bare utseende det er snakk om her? Det er jo ganske lavmål og kulturløst å banne, er det ikke? Og vestkanten er jo finkulturens høyborg, og la oss for all del opprettholde og lage et enda større skille mellom vest og øst. En MUR kanskje? Det kan jo være farlig å blande mennesker. Det burde jo nesten være en selvfølge at med en gang du beveger deg over den magiske og usynlige øst/vest-grensen på Egertorget (antagelig litt før, for Eger hører selvsagt til vestsiden, hallo liksom.) så møter du bare pene mennesker og hører ikke et bannord? Ja sånn skulle vi ønske vi hadde det. La oss stigmatisere og fylle ørene til saueflokken med enda mer vås.

Nå ser jeg at der ser ut som om jeg har min egen vendetta mot forskere og folk fra vestanten, men jeg har bare fått en del av dem i vranga denne uken, jeg skal la det ligge nå. Det finnes vel drittsekker over alt, i alle farger og fasonger.

Jeg tenker bestemor skal ta helga, jeg. Slappe av sammen med kone, tantebarn, fadderbarn, familie, hunder og venner og bare koble ut alle tanker om hvorfor folk er som de er og slutte å bekymre meg for hvordan det skal bli her i verden til slutt. Det blir som det blir. Ferdig snakka.

God helg!

PS: Ettersom Blogger har vært nede i hele dag, har jeg ikke fått lagt ut dette sarkastiske innlegget før nå. Og nå er jeg så god og mett og avlsappet etter å spist sushi fra Smak & Sans på Nesbru, at jeg er på nippet til å ta tilbake alle halvsure oppstøt jeg har slengt ut av meg denne uken. Men bare nesten. Det er jo litt morsomt også, at ikke alt bare går i en jevn dur, både her i bloggen og ellers rundt meg. Jeg ER jo stort sett en blomstereng, jeg lover! Smak & Sans lager forresten alldeles NYDELIG sushi! Anbefales på det aller varmeste! (Og det kommer fra en sushisæring, ergo: det ER godt!)

Sånn. GOD HELG! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s