Fru Morgenglede


Jeg kan altså ikke få sagt mange nok ganger hvor fantastisk det er å våkne til strålende sol, blafrende, hvite sommergardiner og et kor av fugler som synger utenfor vinduet!

Selv om jeg bråvåkner og tror det er langt på dag fordi det er så lyst, gjør det ingen ting. Jeg strekker meg og krøller meg inn i dyna igjen, trekker pusten dypt og blir nesten svimmel av den gode lukten nyvasket og soltørket trekk gir. Jeg tror ikke jeg vet om noen bedre lukt enn den av nyvasket tøy. Ikke engang Chanel slår den.

Helgen har vært herlig, bare avslapping, god mat og kos. I går sov jeg faktisk fire ganger, hvorav en i hengekøya. Jeg gjør vel ikke allergifremmende tiltak akkurat, ved å tørke sengeklær ute og å ligge under et tre og sove, men det gir jeg faktisk blanke i. Jeg går gjerne med rennende nese og kløende øyne for å få oppleve til disse hverdagsgledene. Når det i tillegg gir meg inspirasjon til å skrive dikt, da er det jo bare glede! Ikke verdens beste dikt, men ett sted må man jo begynne. Ikke det at jeg har tenkt å bli dikter heller, men nå var det engang slik gårsdagens kreativitet fikk utløp.

Nå sitter jeg og humper på bussen langs fjorden inn mot Oslo, båtene ligger og dupper og blinker i sola, jeg har lyse sommerklær på og livet er rett og slett verd å leve – selv om det er mandag.

Man skal ikke undervurdere en rolig helg, min bebudede russetid kan jeg ta en annen gang. Neste år kanskje.

God mandag! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s