Fru Mandagsrockenroll!


God morgen verden! I dag tenker jeg det er mange lettede og glade mennesker i USA og i hver en krok av Moder Jord. Ryktene om Osama Bin Ladens død er ikke overdrevne for en gangs skyld. Jeg tar av meg hatten og gratulerer Obama, selv om jeg ikke liker å gratulere noen med å ha drept noen. Jeg velger dog å se litt mellom fingrene denne gangen, for alle de som føler glede sin skyld.

Ikke det at jeg tror det nå er slutt på terror fordi om han er tatt, på de årene som har gått siden 11. september har nok han greid å skape en hel hær av kloner som tenker og mener som ham, han selv har jo ikke hatt tid til annet enn å gjemme seg de siste årene. Alle backupklonene hans går fortsatt løse der ute – sammen men avleggere i alle variasjoner, og bare venter på å fyre av, enten seg selv eller noen andre. Det er en gal, gal verden og jeg kan ikke engang begynne å ramse opp all galskapen, i så fall må jeg bli med bussen frem og tilbake i hele dag. Minst. Det hadde ikke blitt noe mindre galskap av det, så like greit at jeg holder munn og sprer det litt utover året.

Søndag 1.mai ble «feiret» på Nordstrand, med utsikt helt hjem. Feiret i hermetegn, jeg er en av de som synes denne dagen muligens har utspilt sin rolle, men for all del, forsvinner 1.mai forsvinner vel en eller annen annen fridag for at alle skal bli fornøyd i dette demokratiet, så det er vel like greit å ikke bry seg så mye hardere om det. Fri er fri, uansett grunn. Og uansett om det er på en søndag.

Skulle jeg noen gang bodd andre steder enn Asker, hadde Nordstrand vært ganske høyt oppe på flytte til-ønskelista. Tenk og stå opp hver morgen og se ut over hele verden? Fantastisk! Og utover sjøen i tillegg? I love it. Jeg hadde antagelig sittet på terrassen og filosofert hele dagen, like greit at sjøgløttet vårt bare så vidt eksisterer på grunn av skogen, det hadde ikke blitt gjort mye om jeg bare skulle nytt synet av bølgeskvulp dagen lang. Apropos den skogen, nå kan det faktisk hende det blir andre boller der! Vi har (foreløpig, det kommer nok fler) fått to nye naboer som gjerne ser den opphugd til ved – og ingen ting gleder mitt hjerte mer! Det er helt latterlig at noen skal være så vrange på grunn av noen kilometerhøye trær som de ikke engang ser eller besøker, bort med dem! Gjør noen mennesker lykkelige istedet!

Forsvinner skogen får vi ikke bare sjøgløtt, da får vi UTSYN til fjorden og i tillegg LUFT, mindre pollen, mindre løv i hagen, mindre mose og dritt på taket og sist men ikke minst: SOL fra morgen til kveld – over alt! Muligens får vi også noen tusenlapper mer når vi en vakker dag selger. Ikke at DET er noe stress, all trøbbel vi hadde med kulda i vinter er herved offisielt glemt, og Askelien er atter det herligste lille sted på jord og her skal vi bo til vi blir hundre år.
Minst.

Ha en strålende dag – det har i alle fall jeg tenkt å ha! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s